Χωρίς διαφυγή Δημιουργός: justawoman, Στέλλα Γεωργιάδου με μέτρα και σταθμά δανεικά... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Όνειρο πλάνο
απατηλής μου διαφυγής, αεροπλάνο
Κρατάς πυξίδα
μιας κουρασμένης εποχής, χάρτινη ασπίδα
Πάλι θα μ’ ανάψεις
θα με κάψεις και θα λες στις γειτονιές
πως δεν ξεπληρώνονται με όνειρα
του Φαραώ οι πληγές
Φίλε μου, άκου
Ειν’ τα σημάδια μου αιχμηρά, σαν δόντια λύκου
Χωρίς τη μάσκα
το πρόσωπό μου μια πληγή, άδεια στα μάτια
Θα ‘ρθουν οι βοριάδες
συμπληγάδες να τσακίσουν τις φωνές
Κύμβαλα που σώπασαν
οι ελπίδες για καλύτερες ζωές
Όνειρο ξένο
του ποιητή δαιμονικό, αγαπημένο
Πώς ν’ αποδράσεις
που ‘ναι αόρατα δεσμά, οι καταστάσεις
Στα παράθυρά μου
τ’ ανθηρά μου περιβόλια καρτερώ
Μα της ειμαρμένης δεν ξεφεύγω
κι ας μιλώ για λυτρωμό
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-03-2008 |