κατ' αποκλειστικότητα Δημιουργός: χρήστος καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Τροχιές τροχών που τρέξαν κάποτε
χαράζουνε τη σκέψη μου βαθιά
τέμνοντας τους τένοντες της αμεριμνησίας μου.
Ξέρω καλά πως όλα αλλάζουν στην πορεία του χρόνου
κι αισθήματα κι ανθρώποι και στιγμές
κι έχω επίγνωση για αυτό που λέν «του κόσμου τάξη»
ή «μοίρα των θνητών», να χάνονται
έτσι όπως έρχονται στο φως: μοιραία κι ανερώτητα,
από μια συγκυρίαν απλή, εφήμερου έρωτος
Έτσι ίσως εξηγείται που δε χαίρομαι πλέον αρκετά
με ότι άλλοτε με γέμιζε ενθουσιασμό
και που αδυνατώ να οραματιστώ μέσα στα όνειρά μου
-ως έπραττα άλλοτε με περισσή ευαρέσκεια-
του μέλλοντος στιγμές ή πρόσωπα
με φρέσκα μάγουλα και μάτια.
Εμένα όμως δε μου αρκεί να αποδέχομαι
ό,τι αδυνατώ ν’ αντιπαλέψω
και να επαναπαύομαι απλά στο γήρας μου
έτσι όπως έρχεται γοργά, μοιραία κι αναπόφευκτα
εισβάλλοντας αθόρυβα από τις πύλες του φωτός
βαθιά- βαθιά στα τειχισμένα ανάκτορα του εντός μου
αλώνοντας με δόλο και τα πιο μύχιά μου αισθήματα…
κι αφού δεν έχω όπλα πια ν’ αγωνιστώ
σε τούτο τον αγώνα της φθοράς
με νίκης προοπτικές,
ή μιας ενδόξου –έστω- ήττας
εναποθέτω τις ελπίδες μου
-κατ’ αποκλειστικότητα σχεδόν-
στην ποίηση…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-04-2008 |