Νοσταλγιες Δημιουργός: armenisths, kyriakos tzelepidis Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Μοσχοβολουσε καλοκαιρι το αλωνι μας
κι οι θερισταδες απλωναν δεμάτια
οι μενεξεδες ανθισμενοι στο μπαλκονι μας
μια ζωγραφια γιοματη χρωματα
μεσα στα παιδικα μου ματια
Καθε σταγονα απο ιδρωτα μυρος αγιος
μεσα στη χουφτα ο καρπος χρυσαφι
εκανα κυκλους τη δοκανη με τα βοδια μας
ποσο εμοιαζε το σπιτι μας παλατι
Μεσ' της αυλης το πανηγυρι το ατελειωτο
ξαποστενε στην ακρη το αλετρι
φυσαγε ο ζεφυρος μου χαιδευε το προσωπο
και λιχνιζαν το αχυρο στο αγερι
Μικρα σπουργιτια επαιζαν τριγυρω μας
εκλεβαν κι αυτα το μερτικο τους
μοσχοβολουσε το ψωμι μεσ' απ' το φουρνο μας
κι οι σιταριθρες αρχινουσαν το χορο τους
Γιομιζαν τ' αμπαρια με τον κοπο μας
με της σοδιας το ευλογημενο σταρι
σταχομαζωχτρες ερχονταν στο καμπο μας
για του φτωχου το αφημενο σταχυ
Ζεστο ψωμι κι αριανι, στο τραπεζι μας
ρετσελια, πετιμεζι και σερμπετι
το κοκκινελι στην κανατα απ το αμπελι μας
κατω απ' τον ισκιο της μουριας αρχιζανε,
οι γεροι μουχαμπετι
ω!! θυμησες μου ,ζωγραφιες εικονες του αλωναρη
βαθεια κρυμμενοι θυσαυροι στερνο μου απομειναρι.. Δημοσίευση στο stixoi.info: 30-04-2008 |