Σε μια μόνο στιγμή Δημιουργός: ΕΛΕΝΗ21, ΕΛΕΝΗ Με χαλάσανε, να πάρει, μέρα που είναι ... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Ξύπνησα το πρωί με πολύ καλή διάθεση τολμώ να πω. Χαρούμενη σχεδόν.
Ντύθηκα, στολίστηκα για την ακρίβεια, αφού γιορτάζω σήμερα, να είμαι ελαφρώς περιποιημένη.
Ξύπνησα με χάδια και φιλιά την γλυκειά μου κόρη, που κι αυτή γιορτάζει σήμερα. Μίλησα στο τηλέφωνο με τη μάνα μου, το πρώτο τηλεφώνημα της κάθε μέρας μου. Μου τηλεφώνησε και η αδερφή μου να μας ευχηθεί με τη σειρά της. Και ξεκινήσαμε με τα γλυκάκια μας παραμάσχαλα, εγώ για να κεράσω τους συναδέλφους στο γραφείο και η Μαριλού μου για τους συμμαθητές της.
Όλα έδειχναν πως η μέρα θα τελείωνε καλά, όπως είχε αρχίσει. Στο γραφείο είμαι καινούργια.
Σχεδόν πέντε μήνες. Πριν, εργαζόμουν αλλού, για 18 χρόνια, σε άλλο γραφείο, με άλλο αντικείμενο. Και είναι φυσικό, να έχω πολύ άγχος, γιατί ακόμα μαθαίνω τη νέα μου δουλειά που έχει να κάνει με κλείσιμο ξενοδοχείων για groups και συνέδρια.
Σε αυτήν τη δουλειά, γίνεται χαμός ! Τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν ποτέ, μα ποτέ όμως. Κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει. Χαρτιά, fax, e-mails πάνε κι έρχονται. Επιβεβαιώνεις, ακυρώνεις, τρέχεις, μιλάς, σε βρίζουν, σου φωνάζουν, αλλά, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο ! Εκείνο που πρέπει όμως να κάνω, είναι πάντα, να έχω γραπτώς, αυτά που μου ζητά ο πελάτης κι αυτά που μου απαντούν απ'τα ξενοδοχεία. Ε, σήμερα, αποδείχθηκε, οτι την πάτησα ! Περίτρανα.
Είχα τηλεφωνική επιβεβαίωση και όχι γραπτή, από ένα μεγάλο ξενοδοχείο, για την τιμή που θα χρεώναν μια αίθουσα συνεδρίου κι εγώ με τη σειρά μου, έχω δεσμευτεί απέναντι στον πελάτη μου. Έλα που μου έστειλαν σήμερα από το εν λόγω ξενοδοχείο, γραπτή επιβεβαίωση με αύξηση της τιμής ημερησίως 160,00 ευρώ !!!
Αιστάνθηκα να ζαλίζομαι αμέσως μόλις διάβασα αυτό το e-mail ... Ίδρωσα, κρύος ιδρώτας με έλουσε παιδιά, σοβαρολογώ. Θέλω να πέσω από τον πέμπτο ... Ο διευθυντής μου λείπει. Απ'το ξενοδοχείο, δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνα, ούτε στα e-mails που στέλνω. Μια διευκρίνηση, για ποιόν λόγο, αυτή η τεράστια αύξηση, πως θα το πω στον πελάτη μου, ο οποίος έχει συμφωνήσει με την αρχική τιμή κι έχει ενημερώσει τους συνέδρους για το κόστος ; Και στην τελική, ποιος θα πληρώσει αυτήν τη διαφορά, γιατί κάποιος θα την πληρώσει κι αυτός ο κάποιος, κατά πάσα πιθανότητα, θα είμαι εγώ ... Γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και γιατί εγώ, δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου, αφού, δεν ζήτησα γραπτή επιβεβαίωση από το ξενοδοχείο, και απλώς βασίστηκα στα λόγια τους.
Κάνοντας λάθη, μαθαίνεις, μου είπε μια συνάδελφος. Ήταν ανάγκη να το μάθω σήμερα και με αυτόν τον τρόπο ; Είμαι χάλια. Δεν έχω διάθεση για τίποτα. Λυπάμαι παιδιά. Ειδικά σήμερα, ήθελα να είμαι πιο ευχάριστη, να σας κάνω να γελάσετε λιγάκι.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου,
Χρόνια Πολλά σε όλες τις φίλες και τους φίλους που γιορτάζουν.
Στιχοφιλικά,
Ελένη21
Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-05-2008 | |