πλημμυρίδα Δημιουργός: nirbana, katerina αν πλημμυρίσω... θα σε πνίξω σου' χα πει.. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Φούσκωσε η θάλασσα που έκρυβα με πείσμα
ένα σκοτείνιασμα βαραίνει τους βυθούς, ακούς?
είναι ο ίσκιος μου που περπατάει στο ρήγμα
αναζητώντας των θεών τους μαγικούς αυλούς.
Έγειραν ανυπότακτες η τόλμη κι η σπιρτάδα
σάμπως ιτιά που φύτεψα με απερισκεψία
πάνω σ' άνυδρα χώματα, πετρώματα από λάβα
ιτιά και σώμα βρέθηκαν σε τέλεια συμμετρία.
Σαν άλλος γίγαντας αρχαίος , αναπαύτηκα
με σιγουριά στη μάνα γη κι ανάσαινα μαυρίλα
κι ένιωσα ξάφνου πως παράξενα ενώθηκα
μ' όλο το σύμπαν, σε ενέργειας πλημμυρίδα.
24/5/2008 Δημοσίευση στο stixoi.info: 23-05-2008 |