Της Γης τα καλοκαίρια Δημιουργός: Ελένη Καιγή Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Της μουσικής τα μεσημέρια
και οι εργάτες της χαράς
-μαζί μ' εμάς τα καλοκαίρια
και με τον κύκλο της δροσιάς-
γεμίζουν μυστικά λημέρια
με έρωτες και κηπουρούς
πού 'χουν φυτέψει πεφταστέρια
μέσα σ' ανθρώπους και θεούς.
Εμείς της Γης τα καλοκαίρια
και οι εικόνες της αυγής
ανάβουμε ψυχές κι αστέρια
μες στα τοπία της σιγής.
Εμέις της Γης τα καλοκαίρια
κι εσείς του κόσμου οι καρδιές
θα μαζευτούμε στα μαδέρια
που στήνουν τις οικοδομές,
θα φάμε όλα τα τοιχάκια
όλα τ' αυθαίρετα της γης
και θα μαθαίνουμε παιδάκια
να βρουν το νόημα της ζωής. Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-06-2008 |