Φώκαια, Φούρκα, Φλογητά Δημιουργός: D-Asimos, Δημήτρης Άρνης Αφιερωμένο στους εκ Χαλκιδικης... κι οσους θα κανουν τις διακοπες τους εκει... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [I][B]Φώκαια, Φούρκα, Φλογητά[/B][/I]
Στίχοι: Δημήτρης Άρνης
Μουσική : Δημήτρης Άρνης
Ερμηνεία: Δημήτρης Άρνης
[I][B]Πάλι δε γέμισες καρδιά μέσα σε τόσο ήλιο
πάλι στραβομουτσούνιασες ασπρόμαυρό μου μήλο
σε γύρισα αχόρταγη, σε λόφους κι ελαιώνες
κι από τα δάση κράτησες, μόνο πευκοβελόνες
Κι αν το μυαλό ταξίδευε σ’ ωκεανούς παρθένους
τα χαλινάρια του ‘βαζες τ’ αδύναμού σου σθένους
πότε θα γίνετ’ ένα πια μήπως και γαληνέψω
τους στοχασμούς ν’ απαρνηθώ και να τους φυγαδεύσω
Φώκαια, Φούρκα, Φλογητά, γύρη το καλοκαίρι
εστιασμένη η ματιά στο ίδιο το αστέρι
μ’ αρχές Αυγούστου σκόνταψε, στη βόλτα του επάνω
δεν πρόλαβα αστέρι μου μιαν ευχή να κάνω
Φώκαια, Φούρκα, Φλογητά, ερωτικό γιοφύρι
μια βαρκούλα στην ξηρά το νου μου έχει σύρει
Φώκαια, Φούρκα, Φλογητά, άσπρα θα σας φορέσω
να καρπωθώ την κουμπαριά, όλες θα σας παντρέψω[/B][/I] Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-07-2008 | |