Ο Χειρότερος εχθρός σου Δημιουργός: ASWTOS IOS, ΜΑΝΤΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΡΟΔΟΣ 20-9-2007 Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ
Τριακόσιοι “επιβήτορες”
Στο κοινοβούλιο ρήτορες
Ουσία πουθενά
Μια χώρα που αντιστέκεται
Και όρθια ακόμα στέκεται
Στου χάρτη τον καμβά.
%
Φιλότιμο γραμμάριο
Στης ψυχής μας το ερμάριο
Δεν έμεινε σταλιά
Στο αρνητικό το πρόσημο
Το δικό μας το εθνόσημο
Για άλλη μια φορά.
%
Ο χειρότερος εχθρός σου
Ελλάδα, είναι ο εαυτός σου (ρεφρέν)
Και με όση δύναμη θα έχω
Απ’ αυτόν θα σε προσέχω
%
Όπου χαρά συμμέτοχοι
Στη λύπη όμως αμέτοχοι
“δε φταίγαμε εμείς”
Ελλάδα αυτοκρατόρισσα
Κι από Βυζάντιο, απόρησα,
Πως βγήκαμε εμείς;
%
Πολύ σα να ξαπόστασες
Τον ύπνο δε τον χόρτασες
Δεν είναι νύχτα πια
Να ψάχνεις τώρα άρχισε
Που ο λαός σου άφησε
Ψυχή και λεβεντιά;
%
ρεφρέν (δις)
ΣΤΙΧΟΙ : ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΑΣ
ΡΟΔΟΣ : 20/9/2007
Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-07-2008 |