Βιβλία Χώρα Δημιουργός: νετη541, ΕΦΗ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Βιβλία Χώρα…
Το μάτι κοιτώ στης κούπας τον πάτο
Τα μαύρα νερά περπατώ και θαυμάζω
Εννέα οι δρόμοι και μία κατάρα
Κι εγώ για ένα έρωτα τώρα σπαράζω
Εκεί που απαντούν τα ποτάμια θα μένω
Γυμνή, την επίθεση δε θα παλέψω
Να με κατακτήσεις και να σε κουρσέψω
Το αναμετάξυ μας χρυσάφι γεμάτο
Κοινός μας ο τόπος κι η πόλη κοινή
Το μέτρο στο βήμα σου πάνω θα φτιάξω
Με παύσεις και φθόγγους γεννιέται η διάρκεια
Σε τέταρτα κι όγδοα το χρόνο θα κάμψω
Το μάτι ξεσπάει κλαδιά φύλλα, άνθη
Στην άλικη χώρα το μύρο αναβλύζει
Την τέλεια ζαλάδα στο νου μου χαρίζει
Κι εσύ πως μ’ αγάπησες μού ‘χε φανεί
Το μάτι στον πάτο της κούπας το χάνω
Τις άμυνες γκρέμισα, βορά του έρωτά μου
Και τρέμω πως μάταιη ελπίδα έχω φτιάξει
Με πόση αγωνία προσμένει η καρδιά μου
Στη νύχτα να νιώσει οικείο ένα χτύπο
Μόνο ένα σημάδι κι ας είναι και ψέμα
Να νιώσω πως κάποιος πονάει για μένα
Πως κάποιος θα κλάψει στο μνήμα μου επάνω…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-07-2008 |