Φεύγεις Δημιουργός: Skandali Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ποιος θεός αστέρωτος σε νεκρική σιγή τρεμάμενος όφις
σε τούτο το σκοτεινό δωμάτιο εκστρατεύτηκε μήπως και βρει τη λέξη
της μυστικής ζωής μας που θεριέυει μέσα σε παραθυρόφυλλα κλειστά
αμούστακο το περιστέρι εξαπέλυσε φτερούγες μέσα στις χρηστικές καλωδιώσεις
φεύγεις
πάντα το απροσδόκητο μοιάζει με την πιο δόκιμη συνωμοσία
του θελημένου και του αθέλητου
και το φύλλο που σπαράζει σε μια προκαθορισμένη πτώση
σέρνεται στο δρόμο εκλιπαρώντας τον άνεμο να το ταξιδέψει
μέρα και νύχτα οι στέγες φέρνουν το φως και το σκοτάδι
σαν ψυχανέμισμα
με τα μπαλκόνια να θωρούν τον επισκέπτη που σε χρόνο διαμαρτυρίας
θα ακουμπήσει πανω τους
φεύγεις
το λεωφορείο σου κρεμάστηκε μέσα στην ψυχή μου
τα μάτια σου του αφέθηκαν υπομονετικά σαν μια συνέχεια της πίκρας σου
και η δική μου στατική διαδρομή κράτησε μερικά δευτερόλεπτα αιώνιου ταξιδιού
ξαναγυρίζω στη καμαρά μου
δεν εχω χέρια να σ'αγγιξω μου τα πήρε ο δρομος σου
δεν εχω φωνή να αντηχήσω στις ροδες που έτρεχαν βιαστικά
σαν να μην 'αντεχαν το θρήνο της ασφάλτου
ξέρω...
δεν υπάρχει μέρα που να μπορεί να ορίσει το εαυτό της
Δημοσίευση στο stixoi.info: 06-08-2008 |