Αντιθεσεις Δημιουργός: ΑΝΤΗΣ Αφιερωμενα στην προστατρια μου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Σάββατο
Ζώ με την πίκρα στα χείλη
Και το άγχος στη ψυχή
Αισθάνομαι έντονα το άλγος
Της αυτοτιμωρίας
Και οχι την ανακούφιση
Του αυτοκαθαρμού
Η μόνωση κι η αυτοσυγκέντρωση
Ειναι μια λύση;
Έξω απο τη σκήτη σου
Κυλάει αμέριμνη
Η γλυκιά αυτάπατη της ζωής
Μικροπαρόν μικροχαρά
Πικρόπικρη εμπειρία ,
Μικροζωή χωρίς φτερά
Σε ακίνητα εντελώς νερά
Μια κίτρινη σοφία
Τα όνειρα πεθαίνουνε
Προτού να γεννηθούνε
Κι όλα είναι βουβά και στατικά
Και τρέμουν απελπιστικά
Μήπως και κινηθούνε
Αργός ,βαρύς,νωχελικός
Είν’κι ο Θεός εδώ κάτου
Και δεν του καίγεται καρφί
Αν της ζωής μου η μορφή
Άλλη όψη είναι του θανάτου
Κυριακή
Τα γελαστά σου μάτια
Μου έφεραν σήμερα
Το μύνημα της χαράς
Που λαχταρούσα .
Αναγάλλιασα σύγκορμος
Απο το υδρομέλι των χειλιών σου
Και πλημμύρισα ευτυχία
Απο τη φωτεινή προσδοκία
Δυνατών πόθων
Ξεχώρισα στο ημερολόγιο
Της ζωής μου τούτο το πρωϊνό
Της χαράς
Μπήκε μέσα μου ξανά
Η δροσιά της νεότητος
Ξαναζώ τις ώρες
Που φαντάζουν σα πολύχρωμοι
Σταλαχτίτες ,ακίνητοι
Στο δροσάτο σπήλαιο
Των λογισμών μου
Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο
Αντίθετα η χλιαρή γαλήνη
Ανθίζει παντού στο κορμί μου
Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-08-2008 |