Αναρωτιέμαι Δημιουργός: χρήστος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η Νιόβη επροκάλεσε θάνατο των παιδιών της
Κόρες ωραιοπλέξουδες έξι και έξι νέους
Πισώπλατα ετοξεύσαν δίχως ίχνος ελέους
η ʼρτεμις και ο Απόλλωνας. «επιταγή ήταν χρέους»
είπαν, γιατί εσύγκρινε με θεά τον εαυτό της
Ο Ακταίων της Αντινόης γιος, στα πάτρια εδάφη,
- ο παθιασμένος κυνηγός, που αντίκρισε γυμνή
την ʼρτεμη- , επρόκειτο φριχτό τέλος να βρεί
κι από πενήντα αιμοσταγή να κατασπαραχτεί
σκυλιά, αφού πρώτα έγινε ένα κερασφόρο ελάφι.
Μα εγώ τι σφάλμα έκανα, και ποιάν υπεροψία
Επέδειξα, και πότε; Και προς ποιόν;
Κι αυτοκατασπαράζομαι. Στο έλεος ποιών παθών
Βρίσκομαι; και ποιο τίμημα πληρώνω εγώ λαθών ;
Αναρωτιέμαι, μα κανείς δεν δίνει σημασία.
Και δεν υπάρχει και Θεός να με μεταμορφώσει
σε άνθος αρωματικού και κάτασπρου Υακίνθου
κι έτσι θνητός θνητός εγώ με πίκρα του αψίνθου
στα χείλη μένω. σε οδούς δύστροπου λαβυρίνθου
Να τριγυρνώ, χωρίς κανείς νήμα ένα να μου δώσει
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-02-2005 | |