Η μούσα Δημιουργός: Ιππαρχος, Δημήτρης Ένα από τα πρώτα... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ήρθε η μούσα - που πάντα ζητούσα
ένα βράδυ
Έλαμψαν τα μάτια - ελπίδα γεμάτα
μες στο σκοτάδι
Πήγε να γελάσει - φωτίστηκε η πλάση
κι ο ουρανός
Λάλησε ο πετεινός - γελάστηκε κι αυτός
απ' το πολύ το φως
Άπλωσε το χέρι - γιατί κανείς δεν ξέρει
τραβήχτηκα μακριά
Γύρισε την πλάτη - έζεψε ένα άτι
κι έφυγε ξανά
Τώρα που την είδα - χάθηκε η ελπίδα
που μου 'δινε δυνάμεις
Ω, πόσο είναι σκληρό - να βρίσκεις θησαυρό
κι ύστερα να τον χάνεις Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-09-2008 |