Αβάσιμες ελπίδες Δημιουργός: Ιππαρχος, Δημήτρης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αναγνωρίζω δύο είδη αβασίμων ελπίδων
η πρώτη για πράγματα απίθανο να συμβούν
και η δεύτερη για εκείνα που είναι ακατόρθωτα
Η ελπίδα για όσα η πιθανότητα να γίνουν
είναι μία στις εκατό μύριες παραμένει άσβεστη
αμείωτη από τη στιγμή που θα γεννηθεί
μέχρι που να λάβει χώρα ένα γεγονός
μη αναστρέψιμο και τόσο οριστικό
που να σβήσει εντελώς κάθε προσδοκία
Αναλαμβάνει τότε το άλλο είδος
που αφορά πράγματα αδύνατο να συμβούν
Η ελπίδα αυτή τρέφεται με αυταπάτες
περιμένει ανατροπή της πραγματικότητας
όμως σιγά σιγά με το χρόνο ξεθωριάζει
αργοσβήνει και παύει τελικά να υφίσταται
και καμμιά άλλη διάδοχός της δεν υπάρχει
Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-09-2008 |