Ο χρόνος δε γερνάει Δημιουργός: mirela αν το λύσουμε το θέμα του χρόνου στην ψυχή μας γλυτώνουμε αρκετή ανασφάλεια...ιδίως εμείς
οι γυναίκες Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ο χρόνος δεν γερνάει,
γερνούν τα όνειρα νωρίς που τ'απαρνήθηκες
οι ετοιμόρροπες αξίες που στηρίχτηκες
είπες "Ιθάκη",μα δεν πήγες πουθενά, ο χρόνος δεν γερνάει,
Γερνά η ρουτίνα ,σιγουριά σου που τη φόρεσες
σε κούφιες μέρες τα σκιρτήματά σου χώρεσες
του νού τ'απέραντο κατάντησες θηλειά
Γερνούν οι ώρες που περνάς συμβατικά
με νεκρωμένες συνταγές χωρίς ελπίδα
τα σκουριασμένα παιδικά σου ιδανικά
έγιναν λύπη και σου χάραξαν ρυτίδα
Γερνούν οι χίμαιρες που φόβισ'η ορμή τους
κι έφτιαξε βρόχο στο λαιμό η θύμησή τους
όσες δεν τόλμησες ποτέ επαναστάσεις
κι απ' το τυχαίο που κρατούσες αποστάσεις
ο χρόνος δεν γερνάει ...γερνούν χαρές που αναπολείς στα σκοτεινά
και φοβισμένα οχυρώνεσαι ξανά,
σε ξεφτισμένα μονοπάτια στεγανά Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-02-2005 |