Τα βασικά (Το μπλε τζάκι) Δημιουργός: ...sou... Να 'ξερα τι μ' έχει πιάσει με τα χρώματα τελευταία... ;D Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κάπου στο μπλε που αναδύει το χάραμα..
Όχι αυτό το ξεθωριασμένο γαλάζιο,
Το άλλο, το βαθύ,
Σχεδόν μαύρο..
Γύρω στο κόκκινο, το δείλι..
Όχι αυτό το αναίτια ρομαντικό πορτοκαλί,
Το άλλο..
Το κόκκινο-λαβωματιά..
Πάνω σε μια σχεδία καφετιά που χάνεται στο άσπρο
-Δεν είναι μπλε, το βλέπω πια-
Πίσω απ' αυτό που φτερουγίζει στο παράθυρο
Το κίτρινο του μέσα
Το κίτρινο του έξω
Το κίτρινο του τώρα..
Έτσι θα είναι το μπλε τζάκι της ζωής μου
Καστανά κούτσουρα-σχεδίες θα ταξιδεύουν
Σε αλλεπάλληλα κύματα στάχτης..
Ολόλευκα..
Κι ανάμεσα θα ξεχειλίζουν ήλιοι και βασιλέματα,
Λιώνοντας δυσανάλογα, πλατιά
Στροβιλιζόμενες φλόγες που μάχονται να ξεφύγουν απ'τις τροχιές τους
Έτσι θα είναι...
Με κάτι να αναιρεί και να εξαρτά τα βασικά..
Για όσο οι παραβάτες θα ορίζουν..
Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-02-2005 |