χωρίς χώμα Δημιουργός: anuya, Diogenees τί βρέχει ο ουρανός κ δέν το πίνει η γής Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center][font=Lucida Sans Unicode]Άχρηστα πέφτει η βροχή
στη χωρίς χώμα άδεντρη χώρα
Ό,τι κι άν δώσει άλλο ο Θεός
δέν γίνεται ζωή δίχως χώμα
Κι’ άν σκόνη πάει να πιαστεί
η βροχή την ξεπλένει στα βράχια
Ρίζες και σκιές το κρατούν
χωρίς δέντρα δέν μένει χώμα
Με τη μακία που μας μένει
η βροχή σάν τί θα μας κάνει[/align]
(μακία = αραιά βλάστηση μικρών θάμνων)
Δημοσίευση στο stixoi.info: 12-12-2008 |