Ενέδρες Δημιουργός: ivikos Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Θα μου ‘χεις στήσει στο ακρωτήρι σου ενέδρες
θα περιμένεις να φανώ κάποιαν αυγή
με Αριάδνες, με Ιππόλυτους, με Φαίδρες
θα ξεκινάω το ταξίδι, κι όπου βγει.
Λαθροχειρία στης αγάπης τους αγώνες
ο έρωτάς μας σ’ ένα πέλαγο βαθύ
θα μου την «πέφτουν» της καρδιάς οι Λαιστρυγόνες
και τούτη η μάχη ξαφνικά θα ‘χει χαθεί
Ενώ είχα πει μες στην ζωή να σε οδηγώ
τ’ όχι σου μ’ έκανε της πίκρας ναυαγό
Μπεγλέρι γίνανε νωρίς τα ιδανικά μου,
εσύ ξεπέταγες της νύχτας τις φυλές
ποια Κίρκη λες, ποια Καλυψώ, ποια Ναυσικά μου
Λερναία Ύδρα ήσουν πάντα, τι μου λες;
Παίξε παιχνίδι κάπου αλλού, μη με αγχώνεις
τι κι αν τις νύχτες ήσουν πόθος μου κρυφός
θα τα κατέβω τα σκαλιά της Περσεφόνης
πες μου το «γεια», και ψάξε αλλού γι’ αγάπης φως
Ενώ είχα απλώσει χίλιες του έρωτα βραδιές
το Αντίο «πέτρωσε» κι αγάπες, και καρδιές.
26/12/08
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-12-2008 | |