Πέτρινη σιωπή Δημιουργός: elli Όταν οι σιωπή γίνεται πέτρα... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κυλάνε οι μήνες στο χρόνο
μα εγώ ψάχνω ακόμα τον τρόπο
να ακουστεί λίγο η σιωπή
μες στη κοινή μας ζωή
Η πλαγιά με τις ελιές
οι πράσινες οι θημωνιές
το παλιό πέτρινο σπίτι
στη σοφίτα παραθύρι
το πέλαγο κοιτούσαν νυσταγμένα
και μιας ζωής τα πεπραγμένα
Το αργό το εκκρεμές
χρόνια έμενε ασταθές
να μετρήσει πάλι τις ώρες
μες του καιρού τις μπόρες
Το παλιό τζάκι έμενε κρύο
να ζεστάνει εμάς τους δύο
όλους τους άδειους χειμώνες
και της ζωής τους παγετώνες
Η ελπίδα δεν άργησε ναρθεί
με τη δική μας την αποδοχή
Με αλυσίδες και δεσμά
ήρεμα και συγκαταβατικά
Μα ακόμη είναι πέτρινη η σιωπή
θεριεύει κι η δική μας παραδοχή
που σαν αγάλματα πετρώνουμε
και την καρδιά μας παγώνουμε
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-02-2005 |