Δινω ακυρο Δημιουργός: αισχυ(λος), ΣΠΗΛΙΟΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ακυρο σ' αυτους που το ρολοϊ κοιτουν
γυρω απο την κασα,
μα και στα κορακια
με τα μαυρα ρασα.
Ακυρο και σ' αυτους που
απ' το κρασι της ζωης δεν πινουν,
φοβουμενοι στην αλλη ζωη
τι θα απογινουν.
Δινω ακυρο και στην
θρησκεια της ''αγαπης''
που εσκεμενα αγνοησε,
τι ειπε ο χριστος, τι ειπε ο Σωκρατης.
Ακυρο και στις περισσοτερες
δινω θρησκειες,
κεντρα ελεγχου
και ψευτικες αξειες.
Ακυρο και στον εθνικισμο
που παντα χωριζει
και μια δυστυχη μανα
παντα δακρυζει.
Ακυρο και σ' αυτους
που δεν αλλαζουν γνωμη,
σε οσους δεν ξερουν
τι θα πει συγνωμη.
Ακυρο και σ' αυτους
που χρονια κυβερνανε,
και σαν βρυκολακες
το αιμα μας ρουφανε.
Μα πιο πολυ ακυρο
ριχνω σε εμενα,
βολεμενος πολιτης στο συστημα
και στα κεκτημενα.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-01-2009 | |