Ο Αθηναίος Δημιουργός: Γιάννης Χρυσέλης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Γνώρισα έναν Αθηναίο
έξω απ΄ τον παράδεισο,
πιλοτάριζε τον Τίγρη
κι έτρεφε την άβυσσο.
Είχε μάθει απ΄ τον Ευφράτη
πως θολώνουν τα νερά
και στη Μεσοποταμία
εκινήτω πονηρά.
Τα νερά του παραδείσου
Στου Αιόλου τον ασκό
μεταφέροντας, πουλούσε.
Βαβυλώνα, Δαμασκό.
Κι όταν βούλιαξε η πόλη
των Σοδόμων στο νερό
έμεινε να επιπλέει
στης θαλάσσης τον αφρό.
Είδα έναν Αθηναίο
στα στενά του παραδείσου
και τον Σατανά πνιγμένο
στα λημέρια της αβύσσου.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-01-2009 |