Γιώργος Βλάχος : Φτύσε Δημιουργός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Δεν έχω visa για την ελευθερία Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [I]Φτύσε ανθρώπους
που μάθαν να τρών και να χέζουν
Φτύσε τον αέρα που σπέρνουν
ικέτες
Φτύσε δάνεια , δανειοδότες
τόκους και τοκογλύφους
Φτύσε οθόνες έγχρωμες ,
κοντυλοφόρους βουτηγμένους
στη βλένα
Φτύσε γυναίκες που κατουράνε
όρθια και μαγειρεύουν παιδιά
υπηρέτες
Φτύσε τα μάτια του χρόνου
και γράψε ιστορία δική σου
Φτύσε το γράμμα του νόμου
γίνε νομοθέτης
γίνε πένα να ξερνάει
φωτιά
να σπέρνει πανικό και φωτοστέφανα
Φτύσε δημόσια υποχείρια
Φτύσε χοντοκώλες κυρίες
και τραπεζικούς υπαλλήλους
Φτύσε και το ποιητή σου κατάμουτρα
Κάθε βράδυ ,μονάχος ,
ξερνάω .
Γιώργος Βλάχος
Ιούλιος 2000
Από την π. συλλογή -Δεν έχω visa για την ελευθερία-
Δημοσίευση στο stixoi.info: 23-01-2009 |