Αναζήτηση Δημιουργός: swell52 Αφιερωμένο σ' ότι αναζητάει ο καθένας μας, σ΄ ένα θεό, στην ελπίδα, στην πίστη που μας δίνει δύναμη να αντέξουμε τα αδύνατα... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αναζήτηση
Σε έψαξα παντού.
Σε ζήτησα παντού.
Εκεί που το αύριο
σμίγει με το σήμερα
και γίνεται χθες.
Σε γύρεψα εκεί
όπου χρόνος παύει να υπάρχει
και οι μορφές ρέουν απαρατήρητες,
έξω από τη διάσταση,
έξω από το κατεστημένο.
Σε ζήτησα μέσα στο πλήθος,
στα πρόσωπα που προσπερνούν
βουβά και απρόσιτα.
Σε γύρεψα στο φως και στο σκοτάδι,
στο άπειρο και στο μηδέν,
μα δε σε βρήκα πουθενά.
Σε ζήτησα στο φόβο
που προξενεί η θύελλα στην ψυχή μου,
στη μελαγχολία της βροχής,
στις χορδές του ουράνιου τόξου
που σημαίνουν το τέλος της καταιγίδας,
τη λύτρωση από το φόβο.
Σε ζήτησα στη λευκή αγνότητα
μιας νυφάδας χιονιού,
στη γλύκα του φθινοπωρινού πρωινού,
στο νοτισμένο χώμα,
στην ανοιξιάτικη δροσιά,
στην κάψα του καλοκαιριου,
μα δε σε βρήκα.
Σε ζήτησα στις φυλωσιές ενός δέντρους,
στο δροσερό ρυάκι μιας πηγής,
στο μελαγχολικό τραγούδι μιας φλογέρας,
σ΄ ένα ηλιοβασίλεμα,
στην αφρισμένη θάλασσα,
στους άγριους ανέμους,
στο γέλιο και στο κλάμα ενός παιδιού,
μα δε σε βρήκα.
Σε έψαξα σε κάθε γωνιά
εκεί όπου πέρασες,
εκεί όπου στάθηκες,
μα δε σε πρόλαβα
είχες φύγει πριν έρθω.
Σε γύρεψα παντού
και όταν νόμισα πως σε βρήκα
άπλωσα τα χέρια να σε πιάσω
και πόνεσα από την προσπάθεια
μα ξέφυγες μέσα από τα δάχτυλά μου.
Σε ζήτησα σε πράξεις γενναιόψυχες
και επιθυμίες ταπεινές,
σε χαρά και σε λύπη,
σε ένα δάκρυ και σ΄ ένα χαμόγλο
μα δε σε βρήκα.
Σε φώναξα παντού, σε πόθησα
με σώμα και ψυχή συνταιριασμένα,
με όλες τις αισθήσεις τεντωμένες.
Σε γύρεψα όπως το διψασμένο χώμα τη βροχή,
όπως το βρέφος ζητά το γάλα
και την αγκαλιά της μάνας,
όπως ο μελλοθάνατος τη σωτηρία.
Σε έψαξα παντού
σε γύρεψα παντού απελπισμένα
και όταν κουρασμένη
από την άκαρπη προσπάθεια
στράφηκα με απόγνωση μέσα μου
σε βρήκα θρονιασμένο στην ψυχή μου.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 29-01-2009 | |