Η ρότα του θανάτου Δημιουργός: Γιάννης Χρυσέλης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αρμένιζε στα πέλαγα σε άγνωστη πορεία
η όμορφη Ραλλία.
Κι όλο ξεμάκραινε η στεριά κι όλο χαμογελούσε
και τον αφρό κοιτούσε.
Ο ήλιος εβασίλευε στης θάλασσας την άκρη
και έσβηνε το δάκρυ.
Τόση χαρά πρωτόγνωρη, τόση ελευθερία,
Θεέ μου, τι ευκαιρία!
Μα στα μισά του ταξιδιού πλησίασε η μπόρα.
Τι θ΄ απογίνει τώρα;
Κι ήτανε γύρω σκοτεινά το κύμα αφρισμένο
και τ΄ όνειρο σβησμένο.
Ένα κορίτσι μοναχό με τα μαλλιά βρεγμένα
και τ΄ άρμενα σκισμένα.
Ταξίδεψε τη χάρη του την αθωότητά του
στη ρότα του θανάτου.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 08-02-2009 |