Ριζες Δημιουργός: zpeponi, Νικος ησυχια Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Αποκοιμήθηκα χτες αργά
στην ανοιχτή μπουκαπόρτα
ενός καραβιού
δρομολογημένου σε ταξίδι χλιδής
κόλαση-παράδεισος, μετ’ επιστροφής
Έδενε πότε εδώ
και πότε εκεί
και παραλαμβάνε συνεχώς
ζωντανούς προς τον θάνατο
ή νεκρούς που πισωγύριζαν
Ήθελα να ξεσκεπάσω το μυστικό
ν’ αποδειχτώ άξιος κι ικανός
τόσο ώστε να ενημερώσω
τους ανθρώπους
για τ’ αυτονόητα
Συνάντησα τρεις ναύτες
με ρώτησαν αν πουλάω τσιγάρα
Έναν καρχαρία με κραγιόν
που με φίλησε
Μιά χορεύτρια που τη ξέχασαν
Ένα μωρό.
Έναν τρελλό.
Μιά αλήθεια πικρή.
Έναν εμπόρα.
Ήταν και δυό απατεώνες εκεί.
Μου είπαν πως αν ξαπλώσω
έγκαιρα,στη σωστή άκρη
θα βρω απαντήσεις.
Δε μου χρειάζονται απαντήσεις, έγνεψα.
Μόνο να κλείσω τα μάτια για λίγο
Δημοσίευση στο stixoi.info: 09-02-2009 |