Βάλσαμο νυχτιάς Δημιουργός: ΚΟΥΦΕΤΟΥΛΑ, ΕΛΕΝΗ καλημέρα φιλαράκια απ' τη Λάρισα που χιονίζει. Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Χάρτινο καράβι
χάρτινο φεγγάρι
φύσηξε ο μπάτης
κι έδωσε πνοή
στ' αγιάζι.
Ασήμωσε τη θάλασσα
την κυρά των αστεριών
γαλήνεψε τον κύρη μου
άρχοντα των παλικαριών.
Ταξίδεψε σε όνειρο
γλυκόπικρο βαθύ
ταράχτηκε ο ύπνος μου
βάλσάμωσε η ψυχή μου.
Τ' αστέρια με συντρόφεψαν
στη φεγγαρόλουστη νυχτιά
σε όαση ερωτική
παρέα με τον κύρη μου
να κλέβουμε ζωή
στου φεγγίτη το σχοινί. Δημοσίευση στο stixoi.info: 14-02-2009 |