Εδώ Δημιουργός: geo Αυτή την αυλή αρχίζω να τη νοιώθω και δική μου... Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ίσα που πρόλαβε να δει
δάχτυλα πέντε αερικά
και μια λευκή παλάμη
τον τύλιξαν στη σιγαλιά
μα τον κρατούσαν με στοργή
καθώς τον σήκωναν ψηλά
μακριά από τη στέρφα γη
και την οικεία του αγκαλιά.
Τον άφησαν σε ξένη αυλή
που κελαιδούσαν τα πουλιά
και του ψυθίριζαν στ'αυτί
λόγια θλιμμένα χαρωπά.
Γύρω του πέφταν κεραυνοί
αλλά δεν έβαζαν φωτιά
ούτε ταράζαν τη σιωπή
καθώς του δίναν τα όνειρα
και μιά βραχνή, μπάσα φωνή
άρχισε να του τραγουδά:
- Εδώ ραγίζει το γυαλί
- Εδώ πληρώνεις μετρητά
- Εδώ δεν έχει επιστροφή
- Εδώ οι γονείς είναι παιδιά.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-03-2005 |