Τι Όνειρο Δημιουργός: zpeponi, Νικος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Είδα σε όνειρο
τον πατέρα μου
Ήμασταν
δυό καλά φιλαράκια
Γελούσαμε μαζί
Κοροϊδεύαμε τις ατυχίες
Συνέχιζε να είναι άρρωστος
Μα δεν τον ένοιαζε πιά
Έκανε αστεία
Κι εγώ μαζί του
Στην υγρή, ζεστή βροχή
λουζόμουν
Άκου τώρα
Το μαρτύριο
και η δόξα
του ποιητή
είναι η αμφιβολία
Όμως,
δεν γράφει τα έργα ο πόνος
αλλά η πένα
η βουτηγμένη στον θρίαμβο!
Όλα τ’ άλλα είναι άχρηστα
Μόνο η πένα χρειάζεται
Δεν σε οφελούν
οι αρρώστιες
η φτώχεια
ο διασυρμός
ο φόβος
η αποτυχία
ο θάνατος
η μοναξιά
η δυστυχία
και όλα τ’ άλλα
Σου χρειάζεται αποκλειστικά
η συντριπτική νίκη
απέναντι στην έννοια του πόνου
οποιασδήποτε μορφής
Αυτός είναι ο μόνος λόγος
που μας επιτίθενται
Για να μπορέσουμε να νικήσουμε
Οριστικά
Αμετάκλητα
Αναμφίβολα
Στο όνομα όλων
Καθένας να συντρίψει
τον πόνο που επέλεξε
Αυτό είναι το στοίχημα
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-04-2009 |