Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
130246 Τραγούδια, 269332 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Ήρθα με το βοριά      
 
Στίχοι:  
Πυθαγόρας
Μουσική:  
Γιώργος Κατσαρός

1.Δημήτρης Μητροπάνος
2.Δάκης     Φωνητικά: Ρένα Πάντα 

Για άλλες σε αρνήθηκα και άλλαξα πορεία
μα απόψε σε θυμήθηκα και να η ευκαιρία

Ήρθα με το βοριά παρηγοριά
ήρθα με τον καημό για αναπαμό
ήρθα για να σου πω, πως σ’ αγαπώ
τώρα θα μείνω, όρκο σου δίνω στην άγια τη βραδιά
θα `μαι το χώμα θα `σαι το κρίνο
δεν ξαναφεύγω πια
Ήρθα με το βοριά παρηγοριά
ήρθα με τον καημό για αναπαμό
ήρθα για να σου πω, πως σ’ αγαπώ
τώρα θα μείνω, όρκο σου δίνω στην άγια τη βραδιά
θα `μαι το χώμα θα `σαι το κρίνο
δεν ξαναφεύγω πια
τώρα θα μείνω, όρκο σου δίνω στην άγια τη βραδιά
θα `μαι το χώμα θα `σαι το κρίνο
δεν ξαναφεύγω πια




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 70%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 7658
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1981
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1990
[1] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1992
[1] Τα καλύτερα του Δημή...
1996
[1] Τα ερωτικά
1996
[1] Τα λαϊκά μια ζωής
1996
[1] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
[2] Δάκης - Τα ωραιότερά...
2000
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αντώνης @ 03-12-2002
   Antony Smyrnios
01-05-2022 12:34
1979 Δάκης ''Τώρα Θα Μείνω'' Philips – 6331 137 LP''Τώρα Θα Μείνω''
1980 Δημήτρης Μητροπάνος Philips – 6483 255 LP''Πορτραίτο''
   tsiton
23-02-2018 17:59
Πρώτη εκτέλεση αυτή του Δάκη στον δίσκο "Τώρα Θα Μείνω" του 1979 με τίτλο ίδιο με του άλμπουμ , "Τώρα Θα Μείνω" ...και με μόνη διαφορά στους στίχους αυτή που ο Μητροπάνος χρησιμοποιεί τη φράση “Να η ευκαιρία” αντί “Μεγάλη μου ιστορία” !
   Ανώνυμο σχόλιο
02-10-2005
ta logia poios na ta pistepsei? - oi prakseis kai pali diarkoun igo - kai etsi mplehtika sta matia sou


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο