Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
121582 Τραγούδια, 258556 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Νανούρισμα ( Νάνι του Ρήγα το παιδί ) - 1963       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Κοιμήσου φως της χαραυγής
κι άστρο χρυσό τ' Απρίλη
κι η Παναγιά, στον ύπνο σου,
χαμόγελα θα στείλει.

Σαν μεγαλώσεις, γιόκα μου,
τη μάνα σου θυμήσου
και μέσ' στον άγιο κόρφο της,
αγάλι αποκοιμήσου.

Νάνι του Ρήγα το παιδί,
του βασιλιά τ' αγγόνι,
νάνι τ' Απρίλη πασχαλιά,
του Μάη το χελιδόνι.

Τριαντάφυλλα τα μάτια σου,
τα μάγουλά σου κρίνα
και τα χεράκια σου, κλωνιά
στο βλογημένο μήνα.

Κάμε τον ύπνο σύννεφο
και τ' όνειρό σου πάχνη,
τώρα που, τ' άστρο της αυγής,
να σ' ανταμώσει, ψάχνει.

Νάνι του Ρήγα το παιδί,
του βασιλιά τ' αγγόνι,
νάνι τ' Απρίλη πασχαλιά,
του Μάη το χελιδόνι.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 18499
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Aliki my love
1963
[2] Πόπη Αστεριάδη 2
1969
[2] Χατζιδάκις ‎- Νέο Κύ...
1969
[3] Νανουρίσματα
1985
[4] Μάνος Χατζιδάκις: Η ...
1987
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 09-01-2006
   netriofron
11-11-2016 10:55
Αυτοι ειναι οι αυθεντικοι στιχοι με την Αλικη : [ ''Lullaby'' , ηταν ο ξενος τιτλος του τραγουδιου ,στο soundtrack της ταινιας ''Aliki-my love'')

Κοιμήσου φως της χαραυγής
κι άστρο χρυσό τ’ Απρίλη
κι η Παναγιά στον ύπνο σου
χαμογελα θα στειλει
σαν μεγαλωσεις γιοκα μου
τη μανα σου θυμησου
και μες στον αγιο κορφο της
αγαλη αποκοιμησου

Νάνι του Ρήγα το παιδί,
του βασιλιά τ’ αγγόνι.
νάνι τ' Απριλη Πασχαλιά,
του Μάη το χελιδόνι.

Τριανταφυλλα τα ματια σου
τα μαγουλα σου κρινα
και τα χερακια σου κλωνια
στ' ευλογημενο μηνα
Κάμε τον ύπνο σύννεφο
και τ’ όνειρό σου πάχνη
τωρα που τ'αστρο της αυγης
να σ’ ανταμώσει ψάχνει.

Νάνι του Ρήγα το παιδί,
του βασιλιά τ’ αγγόνι.
Νάνι τ' Απριλη Πασχαλιά,
του Μάη το χελιδόνι.

Ολες οι επομενες εκτελεσεις ειχαν τεραστιες διαφορες με την 1η ,της Αλικης
1968 = Πόπη Αστεριάδη ------- 45ρακι στην Zodiac (ZS 8166)
   netriofron
23-02-2013 10:10
http://youtu.be/mCmyXFlZxUc . αυτη ειναι η εκτελεση με την ΑΛΙΚΗ,
   penguinroyal
02-03-2010 00:53
Ακούστηκε πρώτη φορά στο κινηματογραφικό έργο του 1962 «Aliki my love» (σκηνοθεσία: Rudolph Mate, ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Jess Conrad κ.α.) και συμπεριλήφθηκε στον L.P. «Aliki my love» (1963), 8ο τραγούδι.
Το 1969 συμπεριλήφθηκε στον L.P. της Πόπη Αστεριάδη «Σκληρό μου αγόρι» (Lyra) 11ο τραγούδι.
Το 1985 συμπεριλήφθηκε στον L.P. «Νανουρίσματα» με την επιμέλεια του Νίκου Κυπουργού και την ερμηνεία της Σαβίνα Γιαννάτου
Το 1987 συμπεριλήφθηκε στην συλλογή με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (με νέους ερμηνευτές) «Η λαϊκή αγορά», είναι το 25ο τραγούδι με την ερμηνεία της Έλλη Πασπαλά.
   Ανώνυμο σχόλιο
20-04-2006
Το τραγούδι αυτό το πρωτοτραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία "Aliki my love".


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο