Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120887 Τραγούδια, 257504 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Τα μάτια σου - 1979      
 
Στίχοι:  
Τάκης Καρνάτσος
Μουσική:  
Δάφνη Γεωργίου


Μέσ’ απ’ τα μάτια σου γεννήθηκε
ένας καινούριος κόσμος.
Οι χτεσινές οι λύπες μου με κάνουν και γελώ.
Μέσ’ απ’ τα μάτια σου φτερούγιζε
κάθε κρυφός μου πόνος.
Ο χρόνος πάλι γιάτρεψε τον πιο πικρό καημό.

Τα μάτια σου,
πράσινα να ’ναι ή μαβιά,
όνειρο και αποθυμιά,
τα μάτια σου.
Τα μάτια σου,
αυτά μου δίνουνε ζωή,
στάζουνε μέλι στην ψυχή,
αχ, τα μάτια σου.

Μέσ’ απ’ τα μάτια σου σ’ αγάπησα,
γνώρισα την καρδιά σου.
Στην αγκαλιά σου μπόρεσα να ξαναγεννηθώ.
Μέσ’ απ’ τα μάτια σου συγχώρεσα
κι αυτό το παρελθόν σου.
Κι ο κόσμος όλος φίλος μου, τώρα που σ’ αγαπώ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 10436
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Χριστιάνα
1979
[1] Χριστιάνα - Πορτραίτ...
1981
[1] Η νύχτα θέλει
1993
[1] Μπροστά στα φώτα
1998
[2] Όλα γίνονται ξανά
1996
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 08-04-2006
   Viennezos
14-04-2008 18:31
Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε στον δίσκο (LP) "Χριστιάνα" (1979, εταιρεία Polygram, 2421 133). Τόσο στο εσώφυλλο όσο και στην ετικέτα ως συνθέτης αναγράφεται κάποιος/-α "Δ. Ζούννι". Προφανώς πρόκειται για την Δάφνη Γεωργίου επειδή εκείνη αναφέρεται σε άλλους δίσκους ως συνθέτρια του τραγουδιού ("Χριστιάνα - Πορτραίτο", 1981 // "Χριστιάνα - Μπροστά στα φώτα / 40+1 τραγούδια 1971 - 1994", 1998, // Γ. Γερολυμάτος: "Όλα γίνονται ξανά", 1996).
   netriofron
02-03-2013 10:59
β' φωνη η ΒΟΥΛΑ ΓΚΙΚΑ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο