Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
124054 Τραγούδια, 263469 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Στράτα τη στράτα - 1964       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Σ’ αυτό το δρόμο
που διάλεξες να πας
κοίτα να προφτάσεις τον καιρό
που `ναι σαν το κύμα
τ’ αλμυρό

Στράτα τη στράτα
σου το `χω πει
φεύγουν τα νιάτα
σαν αστραπή

Σ’ αυτό το δρόμο
που διάλεξες να πας
πέρασα κι εγώ κάποια βραδιά
για του φεγγαριού
την αμμουδιά

Στράτα τη στράτα
σου το `χω πει
φεύγουν τα νιάτα
σαν αστραπή




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 19950
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1964
[1] Πολιτεία Β
1964
[1] Θαλασσινά φεγγάρια
1974
[1] Η Ελλάδα του Γρηγόρη
1994
[2] Ο Γιάννης Πουλόπουλο...
1974
[2] Γιάννης Πουλόπουλος ...
1998
[4] Η Μαρία Φαραντούρη σ...
1986
[5] Τα θεμέλιά μου στα β...
1965 & 2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   Καφεκόπτης
31-08-2019 00:58
Σ' αυτό το δρόμο που διάλεξες να πας,
γράψε τ' όνομά σου την αυγή να το βλέπει ο ήλιος κι όλη η γη!
Στράτα τη στράτα, σου το `χω πει, λάμπουν τα νιάτα σαν αστραπή!
Στράτα τη στράτα, σου το `χω πει, φεύγουν τα νιάτα σαν αστραπή...

Σ’ αυτό το δρόμο που διάλεξες να πας,
κοίτα να προφτάσεις τον καιρό που `ναι σαν το κύμα τ’ αλμυρό.
Στράτα τη στράτα, σου το `χω πει, καίνε τα νιάτα σαν αστραπή!
Στράτα τη στράτα, σου το `χω πει, φεύγουν τα νιάτα σαν αστραπή...

https://youtu.be/Oo59HCuVb-E



   netriofron
15-04-2017 23:29
ΕΠΙΣΗΣ :

1967 = Nikola Karović ,[ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!] ,Διασκευη στιχων : Sreten Stevanović ,και με τιτλο ''Na Tihoj Stazi'' -------- δισκακι ΕΡ στην PGP RTB ‎ (EP 50305)

1979 = Κωστής Διαμάντης + Γωγώ Θεοδώρου ------ Αλμπουμ ''Mikis Theodorakis ‎– This Is...''

1984 = Μαρία Φαραντούρη : Ζωντανή ηχογράφηση από το θεατρο ''Olympia'' του Παρισιου ------ https://youtu.be/_Ln9LpR0jFE
   netriofron
21-01-2017 13:11
1η : 1964 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης ++++ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ [Ενορχήστρωση : Μίκης Θεοδωράκης] (Μπουζουκια : Λάκης Καρνέζης & Κώστας Παπαδόπουλος και στο πιανο : Γιάννης Διδίλης) ------- 45ρακι της HMV (7PG-3452) &&&& συλλογη ''Μίκης Θεοδωράκης ‎– Πολιτεία Α / Πολιτεία Β'' (1976) & συλλογη ''Μίκης Θεοδωράκης ‎– Πρώτη Εκτέλεση'' (1974) & αλμπουμ ''Η Ελλάδα Του Γρηγόρη'' (1994)

1964 = Γιάννης Πουλόπουλος [Ενορχήστρωση : Γιάννης Διδίλης] -------- 45ρακι της Lyra ‎ (LS 1035)
1964-'65 = Σούλα Μπιρμπίλη @@@@ Σε ενορχήστρωση Γιωργου Κατσαρου (κιθάρα : Νοτης Μαυρουδης , αντι για μπουζούκι !!!!!) και με διαφορές στο στίχο !!!!! @@@@ ------- Αλμπουμ ''Η Σούλα Μπιρμπίλη Τραγουδά Θεοδωράκη'' & στο CD ''Τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπανό, Νότη Μαυρουδή'' (2010)
1978 = Χρήστος Καποδίστριας ------- Αλμπουμ ''Christos Kapodistrias Sings Theodorakis''
1984 [19 Νοεμβ.] = Μαρία Φαραντούρη + Βασίλης Λέκκας [Ενορχήστρωση & πιανο : Τάσος Καρακατσάνης] (Μπουζουκι : Γιάννης Σπάθας)
2008 = Γλυκερία +++ Δημητρης Μπασης
2014 = Κώστας Ναθαναήλ [Ενορχήστρωση & μπουζουκι : Θανάσης Βασιλάς] ---------- στο CD ''Μίκης Θεοδωράκης - Σ' Αυτό Τον Δρόμο’' --------- https://youtu.be/tbRyJqXYu5s

Πηγες = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203451-3500.html ] & [ discogs.com ]
   netriofron
03-09-2016 12:56
Γιάννης Πουλόπουλος = 1964 ---- 45ρι στην Lyra (LS-1035)
..... ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (1964), ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ''ΠΟΛΙΤΕΙΑ Β΄'' , ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΗΧΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ .Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ.
ΕΤΣΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΙΑ ΑΛΛΗ. ΑΝ ΗΧΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΦΡΑΙΝ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΧΩΡΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟ 45ΑΡΙ !!!!!!!!!!!!! ....
   μουσόφιλος
01-03-2016 01:21
Το ξέρω. Αυτά δεν είναι τραγούδια. Αστραπές είναι. Ακονισμένες. Κόβουν! Κόβουν! Κι εγώ εκεί. Ν’ αλλάζω σχήμα, σαν χορευτής στην άκρη του γκρεμού, με το ένα πόδι στον αέρα, περιστρεφόμενο μαχαίρι, στη μέση μιας αιώνιας ελληνικής πληγής [Κώστας Φασουλάς σε συνέντευξή του].
   emotion
16-08-2012 16:54
Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό το τραγούδι είναι το αγαπημένο μου. Οταν το ακούω θέλω να κλάψω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ::cry.:: ::cry.:: ::cry.::
   penguinroyal
01-08-2009 09:46
Επίσης, το έκτο τραγούδι από την συλλογή "Πολιτεία Β΄" του 1964.
   Δημήτρης Γ.
14-04-2008 00:32
Υπέροχο! Κι Φαραντούρη το 'πε πανέμορφα. Τι ωραίο τραγούδι!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο