Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123857 Τραγούδια, 262756 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Τα πουλιά της δυστυχίας - 1965       
 
Στίχοι:  
Διονύσης Σαββόπουλος
Μουσική:  
Διονύσης Σαββόπουλος


Ξέρω κάτι πουλιά
μαύρα πουλιά πουλιά πικρά
πουλιά της δυστυχίας

ζουν σε χώρα συμφορά,
όπου αρρώστια κυβερνά
το αίμα και τη στάχτη

κι όταν στην πόλη κατεβεί το βράδυ,
κι αρχίζει ατέλειωτη η γρια βροχή,
φτάνουν στην πόλη τα πουλιά
στις στέγες στα παράθυρα
κι όνειρα ανθρώπων κλέβουν

τελειώνει όμως η βραδιά
σκούζουν και κλαίνε τα πουλιά
γυρνούν στην εξορία

και η βροχή καλή γιαγιά
καλλιεργεί ψιχαλιστά
τα ίδια παραμύθια

ό, τι καλό κι αν μου χαρίσετε
εγώ θα φύγω πάλι
γιατί αγαπώ κάτι πουλιά,
μαύρα πουλιά πουλιά πικρά,
πουλιά της δυστυχίας.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 96.6%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 12643
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[1] Το Νέο Κύμα
1965
[1] Φορτηγό
1966
[1] Ο Σαββόπουλος πριν τ...
1996
[1] Ο πυρήνας
2007
[2] Βασίλης Παπακωνσταντ...
1978
[2] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 05-05-2004
   Viennezos
23-03-2008 16:28
Η αναλυτική χρονολογία της πρώτης εκτέλεσης με τον Σαββόπουλο: δίσκος 45 στροφών (Μάρτης 1965) - LP "Το Νέο Κύμα" (επίσης Μάρτης 1965) - LP "Φορτηγό" (1966)
   Viennezos
19-07-2005
Τραγούδι από τον δίσκο "Βασίλης Παπακωνσταντίνου" (1978)
   netriofron
04-11-2016 01:03
....... Τα «Πουλιά της δυστυχίας» είναι πάλι μία εικόνα ανθρώπων του περιθωρίου, που όμως δεν στέκουνε πάντα στο περιθώριο. Δηλαδή θέλουνε να είναι μέσα στο κεντρικό παιχνίδι, απλώς δεν μπορούν. Μπορεί να μπαίνουν για λίγο και να πρέπει να φύγουν μετά πάλι και αυτή η δυσκολία τους να ενταχθούν, μολονότι θα το θέλανε, με έκανε να αισθανθώ αλληλέγγυος μαζί τους. Έτσι τελειώνει το τραγούδι. Ότι θα φύγω πάλι ό,τι και αν μου χαρίσεις, θα φύγω ....

Πηγή: www.lifo.gr (αποσπασμα απο συνεντευξη του στις 10--12----2009)
   netriofron
21-10-2016 14:04
Η 1η δισκογραφικη παρουσια του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε ενα Extended Play δισκακι ,της Lyra ‎ (LE 2020) ,που κυκλοφορησε 15 Φεβρουαριου του 1965 !!!!!!!!!,μαζι με αλλα 3 ασματα ( ''Μια θάλασσα μικρή'' , ''Ηλιε,ηλιε αρχηγε'' & το ''Μη μιλάς αλλο γι' αγάπη'' ) ,στο οποιο τραγουδα και παιζει με την κιθαρα του .
Ηχογραφηθηκε στης 7 Μαρτιου 1965 ΚΑΙ σε 45ρακι (μαζι με το ''Μη μιλάς αλλο γι' αγάπη'') ,στη Lyra ‎ (LS 1061)
(Ο δισκος ''Φορτηγο'' ,κυκλοφορησε 22 Νοεμ. του 1966)

[ discogs.com ]
   evgemini77
14-02-2014 20:19
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Τα πουλιά της δυστυχίας (live) http://www.youtube.com/watch?v=SRGfF2pkbWg
   evgemini77
14-02-2014 20:18
http://www.youtube.com/watch?v=oSe4EK2kodI
   ΒασίληςΧ
26-01-2007 04:59
Πρώτη εκτέλεση από τον ίδιο τον Σαββόπουλο στο "Φορτηγό" του. Είναι τραγούδι που πάει βέβαια και στον Παπακωνσταντίνου.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο