Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123846 Τραγούδια, 262694 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

Τα χέρια - 1970       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Γιάννης Σπανός


Τα χέρια που άγγιζαν αυτά τα μαλλιά
τα χέρια που φύτεψαν αυτή τη μηλιά
σα φύλλα ξερά που τα παράσυρ’ η βροχή
το χώμα αγκαλιάζουνε σπαρμένα στη γη

Τα μάτια που έδιναν στ’ αστέρια το φως
τα μάτια που έλαμπαν σαν ήλιος κρυφός
τα μάτια σου αυτά τα γελαστά είναι κλειστά
λυχνάρια που σβήστηκαν στο χιόνι μπροστά

Καινούριο φθινόπωρο κι ακόμα να βγεις
σαν άσπρο χρυσάνθεμο στη φλούδα της γης
να βγεις να μου πεις αν καρτερείς να ξαναρθώ
στα χέρια σου αγάπη μου για να ζεσταθώ




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 12704
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Το Σαββατόβραδο
1970
[1] Βίκυ Μοσχολιού 1
1970
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[2] Έξοδος κινδύνου
1984
[3] Ο έρωτας σε αργές στ...
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 30-08-2005
   tzanidisjohn
29-02-2020 18:54
♦LP: "Γ.Σπανός-Λ.Παπαδόπουλος-Το Σαββατόβραδο" ℗1970 Columbia SCXG-62
♦45" Columbia Ελλάδος SCDG-3969 Β 7XCG-3629 (℗ 23/2/1971)
♦LP: "Β.Μοσχολιού-Βίκυ Μοσχολιού (4)" ℗1971 Columbia SCXG-75
   Alexandrosph1991
15-05-2010 01:32
Αριστούργημα από κάθε άποψη!
   chrislipo
07-12-2007 12:09
Και μόνο αυτό να έγραφε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, φτάνει για να τον πούμε ποιητή...
Η τελευταία στροφή είναι απίθανη...
   danhs
06-08-2007 19:25
Ενα κορυφαίο δίδυμο Σπανός-Παπαδόπουλος έγραψαν ένα τόσο μεγάλο και συνάμα μελαγχολικό τραγούδι...για μένα αν και είναι μεγάλη κουβέντα μαζί με το σπασμένο καράβι και το ιδανικός και ανάξιος εραστής ειναι η καλύτερη σύνθεση του Σπανού οσο για τον Παπαδόπουλο δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τραγούδι του όλα ειναι υπέροχα....Όσο για την Βίκυ που είναι η μεγαλύτερη Ελληνική Φωνή εύχομαι να γαληνεύει τους ουρανούς με την υπέροχη φωνή της....
   Laikos
23-03-2007 15:27
Spoudaio song alla tha ysterouse an to elege kapoios allos kai oxi i Mosxoliou.
   Ανώνυμο σχόλιο
30-01-2006
Κι ακόμα να'ρθεις..Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου που έφυγε τόσο άδικα.Μα πόσο άδικα..
   Ανώνυμο σχόλιο
18-01-2006
Περιττό να πω πόσο με συγκινεί κάθε φορά που το ακούω! Εξαιρετική δε, και η ερμηνεία της Πρωτοψάλτη!
   Ανώνυμο σχόλιο
02-01-2006
Αναμφίβολα ένα από τα πέντε καλύτερα του Παπαδόπουλου (στίχοι) και ένα από τα τρια καλύτερα του Σπανού (σύνθεση).


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο