Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/stixoi/public_html/core.php on line 23
stixoi.info: The dark side
 
Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
130610 Τραγούδια, 269427 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 The dark side
 
Like the moon that have dark spots
like the black color is the first somone see when borns
like the dark shadow is that when the life stops
like the the sun never lights everywhere
you can not hide from the dark even if go elsewhere
like the human beens are always dark with white spots
like you have to discover the truth
while the dark is always shown like the age and youth

the dark side the dark side
is the authentic one
the dark side is the hard way man
the dark color is the start and the end
and what you see in the top and in the edge

As the days pass by and go
you can see that thoughts come at nights
as the whit light blow
as you realize the thoughts come like strong knights
as you can not hide from the dark
as you see the power you never go back
as is wish to be white and clear like a pure tear
but powerful and frightening as black bear



Tο παρακάτω μήνυμα το παραθέτω για δικούς μου λόγους

Δεν ειναι κακο να ειμαστε ρατσιστες και εθνικιστες, οι παπουδες μου και οι γιαγιδες μου δεν πειραξαν κανενα και κακο τους εκαναν πιο πολυ καποιοι Ελληνες παρα οι ξενοι και οι ξενοι αν ερχοντουσαν εδω και δεν ενοχλουσαν δεν θα τους πειραζε κανεις, αλλα μια χωρα πρεπει να δεχεται οσους πρεπει και οσους πραγματικα χωραει, οταν εχεις π.χ. 10 Ελληνες που θελουν να ζησουν και να εργαστουν και να κανουνε αυτα που πρεπει, και δεν τους προσφερεις αυτα που πρεπει παρα φερνεις μεταναστες τοτε εισαι λαθος, μεταναστες φερνεις και για δικο σου συμφερον κανονικα οταν καποιοι Ελληνες δεν θελουνε να δουλεψουν απλα για να καλυψεις θεσεις εργασιας και να τους φορολογησεις κανονικα και ολα νομιμα και να ξερεις που μενουν και ποιοι ειναι και που δουλευουν, οχι να μετακομιζουν και να μην δηλωνουν πουθενα που μενουν και που δουλευουν, αν πας Αμερικη σου ζητανε με το εστα το προγραμμα που θα μεινεις για πιο λογο πας και πολλα αλλα που τα γνωριζω. Στην Χιο δεν δεχτηκαν προσφυγες και μεσα σε αυτους κακως και πολυ κακως μαλιστα τη γιγια και τον παππου μου, που ηταν Μικρασιατες ΕΛΛΗΝΕΣ, περασαν κατοχη αλλα δεν σκοτωσαν ποτε ουτε ληστεψαν οπως κανανε καποιοι μεταναστες στη χωρα μου την ΕΛΛΑΔΑ. Τα αναφερω αυτα εκτος του οτι καταγομαι απο την ξακουστη και ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΗΡΩΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ και απο την Λεβεντογεννα Τριπολιτσα αλλα και με ριζες απο την Ελληνικη ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ με τα Ελληνικα χωρια και εκκλησιες και μνημηια, αλλά και ως ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ που βλεπω ξενους να κυβερνουν και καποιους Ελληνες να μην ξερουν την ιστορια μας και τις ομορφιες αλλα και της αληθειες της χωρας μας. Αγαπατε τους Ελληνες και μην ξεχνατε οτι καποιοι πεθανανε για να κατοικουμε εδω στο τοπο αυτο τον ιερο, τον ματωμενο και μην γινεστε κακοι με τη σημαια μας και τη πατριδα μας, ειμαστε οι καλυτεροι γι' αυτο δεν εχουμε πραγματικους συμαχους και φιλους, μας ζηλευανε απο παντα, ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ που ΠΙΣΤΕΥΩ τα οσα γραφω εγω θα παραμεινω ετσι, αν και γνωψριζω πολυ καλα οτι πολλοι ακομα αγαπανε τη πατρδα μας την Ελλαδα και ισως εκφραζονται αλλιως, αλλα εγω επειδη την αληθεια την λεω οπως ειναι, δεν της βαζω ζαχαρη οταν δεν πρεπει. Πρεπει να αγαπαμε τους ανθρωπους που αξιζουν αγαπη και οχι οποιον να ειναι.
Ιταλια, Γαλλία, Τουρκία, Αγγλία, Τσεχια και πάρα πολλές άλλες χώρες εισπράτουν λεφτά από Ελληνικότατα μνημία που έχουνε και οι πολιτικοί μας δεν διεκδίκησαν ή παραχώρησαν, μάθετε τα αυτά και πορευτείτε όπως πιστεύετε. Ευχαριστω.


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 2
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά,Αναμνήσεις & Βιώματα
      Ομάδα
      Στίχοι για μελοποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
 
Σωτήρης Τσιλ
19-11-2011 @ 01:23
Το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη

Στις 28 Οκτωβρίου του 1998, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη - το αγόρασε ανώνυμος συλλέκτης για 2.000.000 δολάρια.
Αυτό που έχασε, δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία, το κέρδισε ευτυχώς η ανθρωπότητα. Το σημαντικότερο επιστημονικό χειρόγραφο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία αποκαλύπτει 13 χρόνια αργότερα, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και την αφοσίωση των ερευνητών ενός αμερικανικού μουσείου, τα μυστικά της μεγαλύτερης μαθηματικής ιδιοφυΐας του αρχαίου κόσμου.
«Lost and Found: The Secrets of Archimedes» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Τέχνης Walters της Βαλτιμόρης. Με φωτογραφίες, κείμενα και πολυμέσα, η έκθεση αφηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια του σπάνιου χειρογράφου και το τεράστιο πρότζεκτ της συντήρησης, ψηφιακής επεξεργασίας και μελέτης του, που αποδεικνύει ότι ο Αρχιμήδης ανακάλυψε τα μαθηματικά του απείρου, τη μαθηματική φυσική και τη συνδυαστική - κλάδος των μαθηματικών που χρησιμοποιείται στην πληροφορική.
Το 1999, ο ανώνυμος συλλέκτης που απέκτησε το Παλίμψηστο το παραχώρησε στο Μουσείο Walters και μια ομάδα ερευνητών ξεκίνησε την προσπάθεια να διαβάσει το σβησμένα κείμενα στο παλαιότερο σωζόμενο αντίγραφο του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, φυσικού, εφευρέτη, μηχανικού και αστρονόμου, που κρύβει πίσω του μία απίστευτη περιπέτεια: το 10ο αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, ένας ανώνυμος γραφέας αντέγραψε πραγματεία του Αρχιμήδη πάνω σε περγαμηνή, κρατώντας τα ελληνικά του πρωτοτύπου. Το 13ο αιώνα, ένας μοναχός έσβησε το κείμενο του Αρχιμήδη, έκοψε τις σελίδες, περιέστρεψε τα φύλλα κατά 90 μοίρες και τα δίπλωσε στη μέση. Η περγαμηνή στη συνέχεια «ανακυκλώθηκε» μαζί με περγαμηνές από άλλα βιβλία, για να δημιουργηθεί ένα προσευχητάριο (το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ονομάζεται παλίμψηστο).



Αρχιμήδης,
του Domenico Fetti, 1620


Όταν το Μουσείο Walters παρέλαβε το χειρόγραφο, πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορούσε να ανακτηθεί τίποτε από αυτό. «Ήταν σε φρικτή κατάσταση, έχοντας το βάρος των χιλίων χρόνων του, των μετακινήσεων και της κακής χρήσης», δήλωσε ο διευθυντής του πρότζεκτ «Αρχιμήδης» και επιμελητής χειρογράφων και σπάνιων βιβλίων του Walters, Γουίλ Νόελ.
Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν οι συντηρητές για να διαλύσουν το βιβλίο, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της περγαμηνής, που είχε καταστραφεί από μούχλα, ενώ κάποια σημεία είχαν σκεπαστεί με σύγχρονη συνθετική κόλλα! «Κατέγραψα τα πάντα και έσωσα ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά κομμάτια του χειρογράφου, φλούδες χρώματος, νήματα, σταθεροποίησα τη μελάνη με ζελατίνη, έκανα αμέτρητες επιδιορθώσεις με γιαπωνέζικο χαρτί», εξηγεί η Αμπιγκέιλ Κουάντ, επικεφαλής του τμήματος συντήρησης χειρογράφων του αμερικανικού μουσείου.
Το 2000, μια ομάδα ερευνητών άρχισε την ανάκτηση των σβησμένων κειμένων. Χρησιμοποίησαν τεχνικές απεικόνισης σε διαφορετικά μήκη κύματος του υπέρυθρου, ορατού και υπεριώδους φωτός (πολυφασματική απεικόνιση). Χάρη σε διαφορετικές μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας, το κείμενο αποκαλύφθηκε στα μάτια των ερευνητών με τρόπο που κανείς δεν το είχε δει για χίλια χρόνια. Ένα μέρος του βιβλίου που είχε σκεπαστεί με ρύπους διαβάστηκε με ακτίνες Χ στο εργαστήριο Stanford Synchrotron Radiation Lightsource (SSRL).
Το απόλυτο άπειρο
Ο Αρχιμήδης, στην πραγματεία του «Περί μεθόδου των θεωρημάτων μηχανικής» ασχολείται με την έννοια του απόλυτου απείρου και το Παλίμψηστο περιέχει το μόνο σωζόμενο αντίγραφο του σημαντικού συγγράμματος. Ο αρχαίος Ελληνας μαθηματικός ισχυρίζεται ότι δύο διαφορετικά σύνολα γραμμών είναι ίσα σε πλήθος, αν και είναι σαφώς κατανοητό ότι είναι άπειρα. Η προσέγγιση αυτή είναι όμοια με έργα του 16ου και του 17ου αιώνα, που οδήγησαν στην επινόηση του λογισμού.


Το Στομάχιον

Το Στομάχιον (ΟΣΤΟΜΑΧΙΟΝ = μάχη με οστά) ένα
από τα αρχαιότερα ελληνικά παιχνίδια


Επίσης, μόνο στο Παλίμψηστο βρέθηκε το «Στομάχιον» του Αρχιμήδη, η αρχαιότερη πραγματεία περί συνδυαστικής. Θεωρείται ότι ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να ανακαλύψει με πόσους τρόπους θα μπορούσε να ανασυνδυάζει 14 τμήματα και να κάνει ένα τέλειο τετράγωνο. Η απάντηση είναι : 17.152 συνδυασμούς. Η συνδυαστική θεωρείται ζωτικής σημασίας στην πληροφορική.
Εκτός από τα έργα του Αρχιμήδη, στο Παλίμψηστο βρέθηκαν επίσης κρυμμένα ένα σχόλιο πάνω στις «Κατηγορίες» του Αριστοτέλη, καθώς και κείμενα του Υπερείδη, Αθηναίου ρήτορα του «χρυσού αιώνα».
Όταν το Παλίμψηστο οδηγήθηκε στο SSRL, αποκαλύφθηκε στην πρώτη σελίδα και η ταυτότητα του γραφέα , που έσβησε τα γραπτά του Αρχιμήδη. Το όνομά του ήταν Ιωάννης Μύρωνας και τελείωσε τη μεταγραφή των προσευχών στις 14 Απριλίου 1229, στην Ιερουσαλήμ !

Είναι απίστευτη η εξέλιξη της Τεχνολογίας !


Σημείωση :
Αν κάποιος πει, "Καλύτερα που ΔΕΝ το πήραμε εμείς στον πλειστηριασμό"
θα θεωρηθεί άραγε ανθέλληνας ; ? ; ?



Πηγή: Χ. Νάνου, Εφημερίδα Αγγελιοφόρος
Πηγή εικόνων: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος

LA'I'KOS
19-11-2011 @ 15:10
Εισαι το λιγοτερο βλακας αν πιστευεις πως οτι μας ανηκει θα πρεπει να το πληρωνουμε για να το αποκτησουμε εισαι και ανθελληνας.

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο