Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123535 Τραγούδια, 261449 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Ψυχραιμία παιδιά
 
Ψυχραιμία παιδιά!
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Η θυσία είναι η πρωταρχική τελετή μέσω της οποίας οι άνθρωποι κέρδιζαν την εύνοια των θεών και ιεροποιούνταν. Η ετοιμολογία της λέξης sacrifice (sacre ιερό sacer latin face ποίηση δηλαδή κάνω facio latin )λέει πολλά (Dan Brown-The lost symbol)
Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και η θυσία ,για οποιαδήποτε αίτια ,από όπου και να προέρχεται, θέλει σεβασμό και μεγάλη προσοχή. Εύκολα μπορούν να ανάψουν τα αίματα και να ξεκινήσει μία βεντέτα χωρίς τελειωμό. Τρομοκρατική επίθεση; Προβοκάτσια ;Συμβόλαιο θανάτου; Τα αίματα εύκολα ανάβουν χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία του προβλήματος. Κανείς δεν ξέρει ποιος και για τι το έκανε. Ψυχραιμία και αποφυγή προχειρότητας στην προσέγγιση .Απαιτείται αντικειμενική εκτίμηση την τωρινής δολοφονίας. Μακριά από τις εντάσεις και τις επιπόλαιες εκτιμήσεις. Η βία γεννάει βία και από κάθε μέτωπο κάποια μάνα θα κλάψει για το παιδί της. Εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε και να προσέξουμε να μην παρασυρθούμε από τα γεγονότα. Όπως πάντα αναρωτιόμαστε για τι τώρα; Η δολοφονία του Π. Φύσσα δεν πήρε, ακόμα ,την τελική ευθεία σε ότι αφορά στην τιμωρία των πραγματικών εκτελεστών .Για τι τώρα έχουμε δύο νεαρά θύματα από την Χρυσή Αυγή; Ποιος έχει να κερδίσει από την αύξηση της έντασης ;ποιος θα εκμεταλλευτεί την αναταραχή και την διατάραξη της κοινωνικής ΄΄ηρεμίας΄΄; Ο τόπος, ο χρόνος και η μεθοδολογία της εκτέλεσης προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο ανθρώπων. Επίσης μετράει και η επιλογή της πολιτικής συγκυρίας.
Ψυχραιμία παιδιά! Θέλει μεγάλη προσοχή και κυρίως καθαρό μυαλό! Ο Νταν Μπράουν .τονίζει ότι παρότι η τελετή της θυσίας έχει εγκαταλειφτεί εδώ και αιώνες η δύναμη της παραμένει. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν τις θυσίες όμως πολλοί περισσότεροι τις καταδικάζουν. Το να χάσεις την ζωή σου για μία ιδεολογία και να γίνεις ,εν μία νυκτί, ήρωας ίσως να είναι θεμιτό για κάποιους θερμόαιμους. Το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν θέλει να μετράει νεκρούς χωρίς να ΄΄εκμεταλευτεί΄΄ το γεγονός. Αυτό που ζούμε μας προβληματίζει και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο. Η Αστυνομία οφείλει να ψάξει όλα τα ενδεχόμενα και να αναλύσει με ψυχραιμία και επαγγελματισμό όλα τα στοιχεία αυτής της δολοφονικής επίθεσης. Το αν είναι τρομοκρατική επίθεση η ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα το αποδείξουν τα αδιάσειστα στοιχεία στο χώρο της επίθεσης. Το πιο εύκολο είναι να βγάλεις τα μαχαίρια και να ορμήξεις στο πλήθος. Το δύσκολο είναι να αποφύγεις τα πρόωρα και πρόχειρα συμπεράσματα και να περιμένεις να λάβει θέση η δικαιοσύνη και να τιμωρήσει τους θήτες. Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 4
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά,Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

tzenilio@gmail.com
 
CHЯISTOS P
01-11-2013 @ 20:33
Ψυχραιμία παιδιά !
MARGARITA
01-11-2013 @ 20:51
Καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται...συμφωνώ με την γιάτρενα και τον Χρήστο....ψυχραιμία
rania.foka@yahoo.co.uk
01-11-2013 @ 21:43
::yes.:: ::yes.:: ::yes.::
seizeTHEday
21-09-2014 @ 22:37
Killah P - Γάμα τους

Σήκωσε την αντένα γαμώ το φασισμό σου πουτάνας γέννα
Ναι καλά κατάλαβες αυτό εδώ είναι για σένα
Διάλεξε, θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα;
Γαμιέται κάθε είδους φασίστας μαλάκα και πάμε γι' άλλα

Γάμα τους, Πάτα τους, Γάμα τους
κατούρα τους στα μούτρα και Γάμα τους τη φάρα τους
Γάμα τους, Πάτα τους, Γάμα τους
κατούρα τους στα μούτρα και Γάμα τους τη φάρα τους

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο