Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
131460 Τραγούδια, 269607 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Ελ Σίντ (επεισ.4)
 
Στη μεγάλη μάχη υποτελών Μαυριτανών και στρατού του Ροδρίγο,ενάντια στον υπερόπτη Γκαρσία και των αντικαπνιστών ιπποτών του , στην Κάμπρα ,νίκησαν κατα πακέτο οι φουμαδόροι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι μ επικεφαλής τον Ροδρίγο .
Ο Γκαρσία κλείστηκε σε φυλακή καπνιστών και στη συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και βήχοντας, να επιστρέψει στο αφεντικό του.
Όταν λοιπόν μεταφέρθηκε σηκωτός στον αφέντη του Αλφόνσο ,με εγκαύματα και από τις κάφτρες των σέρτικων τσιγάρων των αντιπάλων του, κατηγόρησε ευθέως τον Ροδρίγο για το ξεσήκωμα των φουμαδόρων Μαυριτανών ,που είχανε σαν σύνθημα τους το «δεν πληρώνω», τουτέστιν για εσχάτη προδοσία.Στη συνέχεια βήχοντας ακατάπαυστα και χωρίς ρυθμό, λόγω παθητικού καπνίσματος , κλώτσησε αέρα αφιλτράριστος.

Αυτό δεν ,μπορούσε να το ανεχτεί ο Αλφόνσο και έδωσε την εντολή,να μη ξαναπατήσει στα χωράφια του ο Ροδρίγο,εκτός κι αν έκοβε το φουμάρισμα.
Όμως εκείνος έκανε ότι του καπνίσει και αφου πήρε την γυναίκα του και τις δίδυμε κόρες του, που εν τω μεταξύ είχε ξεπετάξει στο σάκα-τσάκα,μετα της μπουστερής Δόνιας Χιμένα,το έριξε στην αναζήτηση εργασίας στα πέριξ.
Όμως όπου χτυπούσε πόρτα Χριστιανικού κάστρου, υπήρχε η απαγορευτική πινακίδα «απαγορεύεται το κάπνισμα».
Ετσι λοιπόν, αυτός κι ο φουμαδόρικος στρατός του, πιάσανε δουλειά στους Μαυριτανούς, που αλληλοτρωγόντουσαν στις διαδοχές ,όπως και οι «ευσεβείς» Χριστιανοί στο παρελθόν,βγάζοντας επιμελώς ο ένας τα μάτια του άλλου.

Τελικά ανακηρύχτηκε κι από εκείνους «εθνικός ήρωας», μιας και τους φίλιωσε και ένωσε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους φουμαδόρους, με Χριστιανούς και Μουσουλμάνους αντιφουμαδόρους.Για να μη τα πολυλογούμε,κατόρθωσε ν απελευθερώσει τη νότια Ισπανία ,από τους πιο επικίνδυνους εισβολείς,που είχανε σπεύσει να εκμεταλλευτούνε την αλληλοφαγωμάρα των ομοθρησκών τους Μαυριτανών ,δηλαδή τους τραχείς Βερβερίνους, και να γίνει κυρίαρχος της Βαλένθια και των περιχώρων της.
Τεζάρισε στο κρεβάτι του από μια απλή γριπούλα και όχι μετά από κάποιο τραυματισμό σε μάχη με τους Βερβερίνους, ούτε τον δέσανε αποθαμένο πάνω σε κάποια σέλλα ,ούτε τον περιφέρανε σαν τον επιτάφιο,ώστε να πάρουνε δρόμο οι εισβολείς (όπως μας τον παρουσίασε το Χόλυγουντ)
Ο χαρακτήρας του στο να μη πολιτεύεται και να υπερασπίζεται το δίκιο των αδύνατων, ανεξαρτήτως φυλής χρώματος και θρησκείας, τον κατέστησε «θρύλο», (άσχετο με τους γαύρους),στις ψυχές των απλών ανθρώπων της εποχής του.

Μαράκος


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 2
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      Ελ Σιντ
      Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

η τέχνη δεν μπαίνει κάτω απο κομματικές παντιέρες ,συνθήματα και δογματισμούς.Ανηκει σε όλους !
 
ΒΥΡΩΝ
16-02-2014 @ 11:26
::theos.:: ::theos.:: ::theos.::
Μπράβο Μάριε........
Ωραία δουλειά !..............
Κι άλλα τέτοια !.......................
smaragdenia
16-02-2014 @ 11:42
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΕ.........

ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ......

Ο χαρακτήρας του στο να μη πολιτεύεται και να υπερασπίζεται το δίκιο των αδύνατων, ανεξαρτήτως φυλής χρώματος και θρησκείας, τον κατέστησε «θρύλο»,

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ...............
::yes.:: ::yes.:: ::yes.::

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο