Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123541 Τραγούδια, 261463 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Ο Χριστός γεννήθηκε και έκλαψε για όλους
 
Ο Χριστός γεννήθηκε και έκλαψε για όλους

Από τον π.Ανδρέα Κονάνο

Πού είναι όλα αυτά τα ωραία που έφερε ο Χριστός στη Γη; Οταν ο Κύριος προσευχήθηκε στο Ορος των Ελαιών, θα θυμάσαι τι προσευχή έκανε...
Ναι, Χριστούγεννα είναι - δεν το ξεχνώ! Ούτε μπερδεύτηκα- κι όμως εγώ σε πήγα στο Ορος των Ελαιών. Αλλά αυτός ο νεογέννητος Χριστός κάποτε μεγάλωσε και πήγε και στο Ορος των Ελαιών και προσευχήθηκε. Και προσευχήθηκε υπέρ του σύμπαντος κόσμου.
Δεν προσευχήθηκε μόνο για τους Εβραίους, τους Ισραηλίτες. Προσευχήθηκε για όλη τη Γη. Εκλαψε για όλη τη Γη!
Αγάπησε αυτούς που είχαν γεννηθεί, που ήταν τότε γεννημένοι και που θα γεννηθούν ως το τέλος του κόσμου. Το κάνεις; Μπορείς να το κάνεις αυτό; Να αγαπήσεις όλους, να συγχωρήσεις όλους, ν’ απλώσει η καρδιά σου, το μυαλό σου.

Θα πει κανείς: Μα, αυτά που λες δεν γίνονται. Δεν μπορούμε ν’ αγαπήσουμε τους ξένους. Δεν μπορούμε ν’ αγαπάμε τους Τούρκους, δεν μπορούμε ν’ αγαπάμε τους Εβραίους, δεν μπορούμε ν’ αγαπάμε τους Αμερικάνους, δεν μπορούμε ν’ αγαπάμε τους Ιταλούς, τους Γερμανούς. Γιατί δεν μπορούμε; Τι είπε ο Χριστός; Μήπως είπε ότι «έρχομαι ανάμεσά σας να σας μάθω ν’ αγαπάτε επιλεκτικά»;
Αλλο η πολιτική. Εκεί μπορεί να πρέπει να κρατήσουμε κάποιες άλλες ισορροπίες και κάποια άλλα όρια.
Αλλά η καρδιά μας θα έχει κι αυτή όρια;
Η προσευχή μας θα έχει όρια;
Το αγκάλιασμα που θα κάνουμε στον κόσμο, αυτή η αγκαλιά θα έχει όρια;
Ο Κύριος άνοιξε τα χέρια Του στον σταυρό κι αγκάλιασε όλα τα σημεία της γης και του ουρανού κι άπλωσε την αγάπη Του παντού.
Εσύ μπορείς ν’ αγκαλιάσεις όλον τον κόσμο;
Μπορείς να μπεις μέσα στο λεωφορείο και να δεις απέναντι να κάθονται ξένοι, έγχρωμοι, διάφορες φυλές της Γης και μέσα σου, παρ’ όλη τη δυσκολία και τη δυσφορία που νιώθεις, να καταλάβεις ότι κι αυτό το πλάσμα που δε σ’ αρέσει, που σου φαίνεται παράξενο, που σου μυρίζει, που λες διάφορα γι' αυτόν, να καταλάβεις ότι κι αυτό το πλάσμα ο ίδιος Θεός το έπλασε;
Ο Θεός που έπλασε κι εσένα. Αυτός ο Θεός που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ κι ήρθε για ν’ αγαπήσει και ν’ αγκαλιάσει όλη την ανθρωπότητα. Το καταλαβαίνεις αυτό;
Μπορείς ν’ αγαπήσεις αυτόν που είναι στη φυλακή;
Μπορείς να καταλάβεις ότι αυτά τα εγκλήματα που έκανε ένας φυλακισμένος θα μπορούσες κι εσύ να τα κάνεις, αν είχες βρεθεί στην ίδια κατάσταση; Καταλαβαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν το ‘κανε από κακία μεγαλύτερη απ’ τη δική σου, αλλά επειδή έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή του, έτσι μεγάλωσε, έτσι έμαθε να ζητά το δίκιο του.
Μπορεί αυτός ο άνθρωπος, που σκότωσε και τώρα είναι στη φυλακή, να ‘χε έναν πατέρα που τον σκότωνε στο ξύλο, όταν ήταν μικρό παιδί, και μετά αυτός έμπλεξε, ταλαιπωρήθηκε, έμαθε να κλέβει, να ασωτεύει, να σκοτώνει.
Δεν δικαιολογώ το αμάρτημά του.
Μα, καθρεφτίζομαι στον Χριστό.
Και λέω, Θεέ μου, μπόρεσα ποτέ να προσευχηθώ γι’ αυτούς τους ανθρώπους;
Μπόρεσα ποτέ να πάρω πάνω μου το δικό τους λάθος, το δικό τους αμάρτημα, το δικό τους φρικτό έγκλημα και να πω:
«Κύριέ μου, συγχώρεσέ τους. Σ’ ευχαριστώ που με προστατεύεις και με προφυλάσσεις από τέτοια εγκλήματα. Αλλά μήπως κι εγώ δεν έχω κάνει εγκλήματα ψυχικής φύσεως»;


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 13
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Θρησκευτικά
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Ψυχοφελή Κείμενα!
 
heardline
29-01-2017 @ 15:35
Χαιρετώ σε Μαρία!!!!!

Θέλω πριν σχολιάσω σήμερα να σου αναφέρω πως είμαι ένας πολύ θρησκευόμενος άνθρωπος, με βαθιά πίστη.

Η Αγία Μαρίνα με έχει βοηθήσει δια θαυμάτων σε δύσκολες στιγμές μου, που είχα πέσει στο τελευταίο σκαλί της υπάρξεώς μου.

Μάλιστα εδώ στο μοναστήρι της, στη Βουλγαρία που ζω, το νερό που τρέχει εκ πηγής εντός τον μοναστηρίου της κάμει θαύματα.

Σχολιάζω τη σημερινή σου ανάρτηση.....

Δεν θα πω πολλά, μα ολίγα και αναγκαία, τη κρίσει μου, άπαντα ικανά να συμμετέχουν της καθ' όλα πνευματικής σου αναρτήσεως.

Αν παραδείγματος χάριν κάποιος σκότωσε το παιδί του, ή του έκανε βασανιστήρια, ή το βίασε, δε νομίζω πως κι ο ίδιος ο Θεός θα τον συγχωρήσει πλήρως. Δε θα γίνει αυτό με τίποτα. Μπορεί να τον δει με κάποιο ελαφρυντικό, μικρού ποσοστού, αλλά όχι και να τον συγχωρήσει πλήρως. Δεν είναι δίκαιο τούτο, γι αυτό μάλιστα και υπάρχουν και νόμοι. Κι νόμοι άπτονται της ηθικής και της αξίας της ζωής του ανθρώπου και καταδικάζουν έναν εγκληματία. δεν τον αθωώνουν επ' ουδενί δε δεν τον αφήνουν ελεύθερο ανάμεσά μας. Μα κι εμείς οι ίδιοι δεν τον δεχόμεθα ευκόλως έμπροσθέν μας.

Δεν θα ειπώ περισσότερα των προαναφερθέντων.

Καλά να είσαι και να περνάς!!!!!!!!!!!!!!
Μαρία Κυπριώτη
29-01-2017 @ 16:32
Αγαπητέ headline θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου.
Θα σου μιλήσω από προσωπική εμπειρία!!!
Ο Θεός δέχεται με μεγάλη χαρά την ειλικρινή και εκ βαθέων μετανοια του ανθρώπου και του χαρίζει την θεία εφροσυνη μετά ακολουθεί η εξομολόγηση με την οποια ο άνθρωπος καθαρίζεται πλήρως από κάθε αμαρτία εφόσον δεν απόκρυψη τίποτα και λαμβάνει άφεση αμαρτίων με την συγχωρετικη ευχή του εξομολόγου πατέρα.
Ο Θεός είναι γλυκός γεμάτος αγάπη γεμάτος ευσπλαχνια είμαστε τα παιδιά του δεν μας καταδικάζει για τα λάθη μας απλά μας περιμένει να μετανοησουμε και να καταλάβουμε τα λάθη μας,ξέρει ότι είμαστε αδύναμοι και πέφτουμε εύκολα στις παγίδες του πονηρου. Υπήρξαν άνθρωποι που ειχαν κάνει χειρότερα από αυτά που λες και μετά αυτοί μετανοησανε και γίνανε Άγιοι.
Καλό απόγευμα αδελφέ μου ο Θεός να σε ευλογει και να σκεπαζει με τη Χάρι του.Αμην.
heardline
29-01-2017 @ 16:36
Θα ήθελα να μου αναφέρεις έναν άγιο τέτοιο που έκανε χειρότερα και έγινε άγιος. Εγώ είμαι του Θεού άνθρωπος κι ο Θεός θέλει πράξεις, όχι λόγια.

Θέλω να δω έναν τέτοιο άγιο που να δέχονταν και οι άνθρωποι να τον πλησιάζουν.
Μαρία Κυπριώτη
29-01-2017 @ 16:47
Είναι ο Άγιος Κυπριανος γράψε στο Google ο μάγος που έγινε άγιος και θα σου το βγάλει σε pdf να διαβάσεις τον βιο του είναι φοβερά αυτά που κάνουν οι μάγοι και αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα δεις πρώην μάγους να δηλώνουν μετανοια και αγάπη στο Χριστό.
heardline
29-01-2017 @ 16:52
Οκ θα διαβάσω και θα σου απαντήσω σχετικώς.....
Μαρία Κυπριώτη
29-01-2017 @ 16:58
Χαίρομαι που θα το διαβάσεις.
Εμένα με βοήθησαν πολύ οι βοιί των Αγίων να μάθω για το Θεό και να τον καταλάβω.Φυσικα εννοείται ότι χρειαζόμαστε και πνευματικό οδηγό διαφορετικά μόνοι μας δεν ξέρουμε τις παγίδες του πονηρου που είναι πάρα πολλές.
heardline
29-01-2017 @ 17:20
Σου επισυνάπτω τη σχετική σελίδα που διάβασα .....

https://antexoume.wordpress.com/2013/10/02/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9/


Πουθενά δεν αναφέρει ο Άγιος Κυπριανός να έκανε χειρότερα από ένα εγκληματία Μαρία.

Μα δεν πιστεύω ότι θα είχε ανακηρυχθεί Άγιος ένας εγκληματίας.

Κι ο Βαραββάς έδειξε να μετανόησε, άγιος όμως δεν έγινε ποτέ του.

Δηλαδή δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ότι ο τζακ ο αντεροβγάλτης, αν μετανοούσε, πως θα γινόταν ποτέ Άγιος, αν ακολουθούσε την διαδρομή των αγίων............
Μαρία Κυπριώτη
29-01-2017 @ 17:30
Άγιος είναι αυτός που μετανοει για τα λάθη του και κάνει πράξη τη πρώτη εντολή που λέει αγαπά τον Θεό με όλη σου τη καρδιά και όλη σου τη διάνοια!
heardline
29-01-2017 @ 17:32
Μπορείς σε παρακαλώ να μου το στείλεις;;
Μαρία Κυπριώτη
29-01-2017 @ 17:57
http://www.hsir.org/Theology_el/3d5001AgKyprianou&Ioystines.pdf

θα σου προτεινω και αλλη ιστοσελιδα που ειναι του πνευματικου μου αν θελεις να διαβαζεις απο εκει λεει τοσα ωραια πραγματα.
http://anthologioxr.blogspot.gr/2014/08/28.html
Aρίστη Σιδηροκαστρίτη
29-01-2017 @ 19:41
::angel.:: ::angel.::
Χωριάτης
29-01-2017 @ 21:23
::angel.:: ::angel.:: ::angel.::
Κάποιος κάπου κάποτε
29-01-2017 @ 23:50
::angel.:: ::angel.:: ::angel.::

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο