Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120261 Τραγούδια, 256701 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Εργάτες γης στο Μαραθώνα
 Καλή Κυριακή φίλοι μου, επιτρέψτε μου σήμερα να σας μεταφέρω την χθεσινή μου εμπειρία με τα τρελά πουλιά της γης, τους εργάτες στο Μαραθώνα, ευχαριστώ για την φιλοξενία.
 
Βρέθηκα χθες το απόγευμα σε συγκέντρωση συμπαράστασης με το ΠΑΜΕ στους εργάτες γης στο Μαραθώνα, ήταν όλοι εκεί Πακιστανοί, Ινδοί, Αιγύπτιοι και Μπαγκλαντέζοι, μελαχροινοί όμορφοι νέοι, που δεινοπαθούν στα θερμοκήπια των Ελλήνων κτηματιών.
Πριν λίγες μέρες ένας από αυτούς πήγε να ζητήσει τα μεροκάματα 3 μηνών και τον υποδέχτηκε το αφεντικό με όπλα και κουμπούρια, τελικά τον έστειλε στο Νοσοκομείο ο κύριο Παναγιώτη όπως είπαν όλοι με ένα στόμα, ==στο κύριο Παναγιώτη, δεν θα πάει κανείς μας να δουλέψει.
Φίλοι μου οι συνθήκες έργασίας τους είναι τραγικές, μένουν μέσα στα θερμοκήπια η σε κοντενείρ που σκάνε το καλοκαίρι και πουντιάζουν το Χειμώνα, ζουν σε παραπήγματα, ψήνονται στον ήλιο, ρεύμα τους δίνει το αφεντικό 2-3 ώρες την ημέρα μην τυχόν κι` ανάψουν καμιά σόμπα, όταν λιποθυμήσουν στο καύσωνα κι` όταν αρρωστήσουν το χειμώνα ασφαλώς δεν πληρώνονται, δουλεύουν όλοι μαύρα κι όταν ζητήσουν οτιδήποτε τους απειλούν με την Χρυσή Αυγή κι` άλλες φασιστικές συμμορίες ..
Τα ραντίσματα τα κάνουν δίχως κανένα μέτρο πρόληψης!!! ποιόν νοιάζει αν πεθάνουν, αν τους φάνε τα φίδια (πράγμα συνηθισμένο ) ευτυχώς τουλάχιστον τους προσέχουν οι γιατροί της περιοχής, μη έχοντες χαρτιά φοβούνται να πάνε σε Νοσοκομεία
γιατί θα τους απελάσουν.
Ούτε καλά, καλά πόσιμο νερό δεν έχουν, ψάχνουν για πηγάδια, τουαλέτες δεν υπάρχουν, σύγχρονοι σκλάβοι!! μια ντροπή στους ανθηρούς μας καιρούς, των αγορών και των αναπτύξεων .
Βρέθηκα λοιπόν εκεί ανάμεσα τους κι` είπα ότι σήμερα έχω μία χρησιμότητα σαν άνθρωπος, ήταν συγκλονιστικό να ακούς την φωνή διαμαρτυρίας που έβγαινε κατευθείαν από την ψυχή τους, συγκλονιστικό να ακούς την στεντόρεια φωνή του εργάτη!! να πάλλεται από το δίκιο του, συγκλονιστικό να τους βλέπεις όλους μαζί, όλοι μαζί οι καταφρονημένοι της πλάσης.
Μπερδεύτηκα ανάμεσα τους κι` ένιωθα τόσο καλά που είχαν φωνή, που είχαν λίγη ελπίδα, ναι είναι σίγουρο δεν ξέχασα ποτέ την φτώχεια μου, μα δεν είναι μόνο αυτό αγαπώ τα παιδιά και τον άνθρωπο όπου γης.
Ήμουν καλά πολύ καλά κι` είπα Γεωργία είθε να γίνει αυτό που πρέπει να ζήσουν οι Λαοί!!
Έχω αυτά τα δέκα χρόνια πάει σε πολλές συγκεντρώσεις , συλλαλητήρια και πορείες σαν χθες ένοιωσα και σε συγκέντρωση στο Λαύριο περικυκλωμένη από Κούρδους και μικρές Κούρδισες με τα μωρά αγκαλιά και επειδή ποτέ δεν σας έκρυψα κάτι και μόνο την αλήθεια γράφω γι` αυτό αγαπώ το κόμμα και γι` αυτό βάζω και εγώ ένα μικρούλι χαλικάκι, μακριά από δογματισμούς που καμιά φορά με κατηγορούν, μόνο τον άνθρωπο αγαπώ κι` οι γραφές μου στο περιβολάκι μας αυτό μαρτυρούν.

Αδαμοπούλου Γεωργία
2-2-2020


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 5
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

 
Μπόσινας Νίκος
02-02-2020 @ 11:12
Άνθρωπε αγάπα......!
nightwolf
02-02-2020 @ 17:03
::theos.:: ::theos.:: ::theos.::
ΛΥΔΙΑ_Θ
02-02-2020 @ 18:07
::love.:: ::love.:: ::love.::
Mπουρμάς
02-02-2020 @ 20:39
Ζούγκλα και τσίρκο, καταστροφικός συνδιασμός!!
ΑΜΑΡΥΛΙΣ
02-02-2020 @ 21:22
Τι εννοείς?? αγαπητέ δεν μας το κάνεις λιανά γιατί εμείς μάθαμε να μιλούμε με ίσες κουβέντες λεβέντικες. ::love.:: ::love.:: ::love.::

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο