Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
120031 Τραγούδια, 256647 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Ούτε καν αναπνευστήρες
 Σήμερα γράφω ένα κειμενάκι για όσα με πνίγουν και μου σφίγγουν το λαιμό, σας ευχαριστώ.
 
Ναι. μας βρήκε μια συμφορά που άλλη ίδια δεν ζήσαμε, μαντρωμένοι μέσα στους τοίχους μας ακούμε και ακούμε κάθε μέρα από τα γυαλιά νούμερα κι` άλλα νούμερα που αφορούν άρρωστους συνανθρώπους μας.
Είμαι βαθύτατα λυπημένη και συγκλονισμένη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα δεν έχει πια σε κανένα Νοσοκομείο κρεβάτια ΜΕΘ, δεν έχει, γιατί όλοι μαζί στην δεκαετία που μας πέρασε κλείσαν τα Νοσοκομεία, έκλεισαν ακριβώς 10.000!!! κλίνες..
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι τουλάχιστον!!στο οχτάμηνο που μας πέρασε ενώ γνώριζαν δεν έκαναν απολύτως τίποτα, ούτε προσλήψεις γιατρών ούτε νοσηλευτικού προσωπικού, ούτε δημιουργία ΜΕΘ ούτε καν αναπνευστήρες!! ακόμα και το Αμαλία Φλέμιγκ το δίνουν σε ιδιώτες κι` ας είναι ένα πολύ καλό και μεγάλο Νοσοκομείο.
Και φτάσαμε στο σήμερα που τρέμουμε όλοι μην μας βρει τίποτα σοβαρό, αφού τα χειρουργεία τα ξηλώσανε να φτιάξουν κρεβάτια εντατικής.
Πηγαίνω καλοί μου φίλοι στη θέση μάνας που θα βάλουν το παιδί της σε ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη και θα ψάχνουν αν έχει στη Χαλκίδα ένα κρεβάτι.
Χρειαζόμαστε 4.500 χιλ. γιατρούς και τουλάχιστον 20.000 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, αυτό πολύ καλά το γνώριζαν και δεν μπαλώνεται με μάσκες, μόνο όλοι οι υπέροχοι γιατροί και νοσοκόμες που έχουμε έχουν δώσει και δίνουν τη ψυχή τους ολόκληρη, μα όταν βγαίνουν στα τζάμια τους και λένε την αλήθεια για το χάλι των Νοσοκομείων πάντα θα βγεί και ένας διοικητής τάδε να διαψεύδει, να κάνει τα ξερά χλωρά.
Ποιος μου λέει φίλοι μου ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ στην Αττική, κανείς!!
'εχουν μείνει και εδώ τόσο λίγα και δεν είναι μόνο η Αττική στο Ρίο δεν έχουν ήδη άδειο κρεβάτι ούτε στη Λάρισα, Λαμία, Μεσολόγγι, Βόλο, Ναύπακτο κι` ο κατάλογος καλά κρατεί.
Συγκλονισμένη ακούω ότι μπορεί να διαλέγουν ασθενείς και ρωτώ....μοναχή μου, τον κύριο Μητσοτάκη γιατί δεν έχει κάνει επίταξη στα ιδιωτικά όπως ορίζει το Σύνταγμα, σιγά τους κακόμοιρους δισ!! βγάζουνε., απλά το αφεντικό το φοβάσαι για την ζεστή σου θεσούλα!!
Ένα κράτος που δεν έχει Νοσοκομεία και Σχολεία δεν υφίσταται κι` ας αφήσουν τα περί προσωπικής ευθύνης όταν στα λεωφορεία είναι παστωμένοι οι άνθρωποι σαν σαρδέλες, όταν σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν
σωρό κρούσματα και το κρύβουν, όταν σε όλα τα εργοστάσια και στους μεγάλους εργατικούς χώρους, δεν υπάρχουν προφυλάξεις, η δουλειά να βγαίνει!!και δεν μας λεν ούτε λέξη για τα κρούσματα στα σάπια, εντεταλμένα κανάλια τους.
Είμαι τόσο μα τόσο λυπημένη μα και άλλο τόσο οργισμένη, σκέφτομαι μεθαύριο που πρέπει να κάνει χημειοθεραπεία ο αδερφός μου στο Αττικόν θα του την κάνουν? γιατί στην Θεσσαλονίκη δεν τις έκαναν.
Θα μπορούσα να γράψω κι` άλλα πολλά μα μην σας κουράσω, κλείνω μ` ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γιατρούς μας και το νοσηλευτικό προσωπικό, σε αυτούς χρωστάμε σε αυτούς και μόνο αυτούς.

Υ.Γ Με το χέρι στην καρδιά λόγω της ημέρας και στην μνήμη όσων έδωσαν τις ζωές τους για την Ελευθερία
έχω να γράψω απλά, ότι στη Δημοκρατία δεν χωρούν χουντικά απαγορεύουμε και διατάσουμε.., το γράφω κι` ας μην συμφωνώ με την πορεία στις μαύρες μέρες που ζούμε.

17-11-2020
Γεωργία.


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 9
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

 
Μπόσινας Νίκος
17-11-2020 @ 12:46
Αληθινή, σωστή κι έξοχη!
Μπράβο Γεωργία!
::up.::
Κων/νος Ντζ
17-11-2020 @ 13:34
::angel.:: ::angel.:: ::angel.::
ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ
17-11-2020 @ 13:57
Ο ιός πολλούς ανθρώπους
έβαλε υπό τας πλάκας.
Όποιος είν' υπέρ πορείας
είν' ανόητος και βλάκας.
::hug.::
Mπουρμάς
17-11-2020 @ 19:19
ο υιός να δεις.ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ
aridaios
17-11-2020 @ 21:31
::cry.:: ::cry.:: ::cry.::
Ναρκαλιευτής
17-11-2020 @ 21:47
Όλα αυτά που περιγράφετε, δεν είναι απλές διαπιστώσεις,
είναι η σκληρή πραγματικότητα, που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας.
Μπράβο σας !
Ναρκαλιευτής
17-11-2020 @ 21:47
Όλα αυτά που περιγράφετε, δεν είναι απλές διαπιστώσεις,
είναι η σκληρή πραγματικότητα, που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας.
Μπράβο σας !
zari.kardias
18-11-2020 @ 01:00
!!!!! ::yes.:: ::up.::
Τάσεις Φυγής
18-11-2020 @ 23:28
Τί παραπάνω να πω... Μπράβο!!!

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο