Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
121178 Τραγούδια, 258006 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Κορίτσια γιορτάζουμε
 
Κορίτσια ενώ είμαστε δούλα η κυρά γιορτάζουμε!
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ναι! ξέρω ότι δεν το πιστεύετε αλλά..Μία μόνο ,φορά τον χρόνο, έχουμε δικαιώματα ενώ το δικαιούμαστε 365 ημέρες.. Μέσα στο δύσκολο χρόνο της πανδημίας θα μας κάνουν την χάρη. Της δημόσιας αναγνώρισης. Θα γιορτάσουμε. Η οκτώ του Μάρτη είναι μία ευκαιρία για τις γυναίκες. Να ξεχωρίσουν. Δεν συνοδεύεται από ισότητα των μισθών. Ποτέ δεν θα πληρωθούμε όπως οι άντρες. Ήμαστε αδιαμφισβήτητα όμορφες και ωραίες συνάμα αδύναμες και ανίκανες. Να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Γεννηθήκαμε ,ζούμε και θα πεθάνουμε ακολουθώντας μία μοναδική πορεία αφού ήμαστε θνητές. Υπάρχουμε για έναν και μοναδικό σκοπό. Να ζήσουμε στην σκιά του άντρα. Ελάχιστες βγήκαν έξω από το μαντρί και ανεξαρτητοποιήθηκαν. Θα βγούμε στο μάταιο τούτο κόσμο, θα γεννήσουμε ,θα ταΐσουμε οικογένεια και παιδιά, θα κρατάμε πεντακάθαρο και αξιοπρεπές το νοικοκυριό και φυσικά θα προσέξουμε .Τον πασά.
Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι ήμαστε άξιες της μοίρας μας. Ήμαστε καταστροφικές στην διαχείριση των αιτημάτων μας επειδή δεν είμαστε ποτέ ενωμένες. Η ζήλεια, ο φθόνος και η χολή γεμίζουν το στόμα μας όταν μιλάμε για άλλη γυναίκα. Οι προστάτες μας :ο παππούς, ο μπαμπάς ,ο φίλος ή ο άντρας θα γίνουν θυσία για εμάς, θα μας υπερασπιστούν αλλά ...και θα μας κρατάνε δεμένες σε ένα χαμηλό επίπεδο απαιτήσεων και δικαιωμάτων. Γνωστά τα σωματικά ,κοινωνικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά μας. Δεν είμαστε χαζές, βρίσκουμε αμέσως τι φταίει αλλά στα πολιτικά εξ αρχής δεν αποδίδουμε. Δεν δικαιούμαστε για να ομιλήσουμε. Φυσικά δεν ξέρουμε από μπάλα και αθλητισμό αφού εστιάζουμε την προσοχή μας στην ομορφιά και τα λούσα. Μπορούμε να υψώσουμε ανάστημα στην μαγειρική, στα οικιακά και στην επιλογή των ρούχων και των παπουτσιών. Τυχερές που πολλά μας αφήνουν να κάνουμε. Ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και από το 1952 επιτρέπεται η παρουσία των γυναικών στα βουλευτικά έδρανα. Άντε και σε κάποιο υπουργείο. Ήμαστε ανεπιθύμητες ως πρωθυπουργός ,πρύτανης η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ήμαστε το ασθενές , στην πραγματικότητα το ισχυρό φύλο! Η πραγματική κολώνα του σπιτιού. Μάνα, αδελφή ,σύζυγος, υπάλληλος η σκλάβα; Ασήμαντες η σπουδαίες στο αγώνα της ζωής; Στην κοινωνία, στην οικογένεια και στον επαγγελματικό μας χώρο. Εξαντλημένες και απογοητευμένες από τα καθημερινά χαστούκια και τις απαγορεύσεις. Εγκλωβισμένες στον γάμο και την τεκνοποίησης. Στερημένες πολιτικά ,οικονομικά και κοινωνικά. Φως δεν υπάρχει πουθενά. Η κραυγή απόγνωσης ηχεί μόνο στα αυτιά μας; Ενώ υποφέρουμε ντρεπόμαστε να εκδηλώσουμε ανοιχτά την πίκρα και την απελπισία μας. Θα τα αφήσουμε όπως είναι ή θα σηκώσουμε κεφάλι; Θα υψώσουμε το λάβαρο της ελευθερίας ή θα συνεχίσουμε την αδράνεια στην άτυπη σκλαβιά μας; Θα θέσουμε τα απαγορευτικά όρια των αντοχών μας η θα υψώσουμε ανάστημα; Στα καθώς πρέπει και στους κοινωνικούς συμβιβασμούς που θέλουν την γυναίκα μόνο δούλα και κυρά. Στο χέρι μας είναι! Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 3
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

tzenilio@gmail.com
 
inokrini
08-03-2021 @ 08:11
καλημερα χρονια πολλα!!!!!!!αν και δεν ταυτιζομαι με ευτο.Θαπρεπε καθε μερα να τιμαται η γυναικα που φερει τη ζωη και οχι μια φορα το χρονο ::love.:: ::love.:: ::love.::
ΙΚΑΡΙΟΣ
08-03-2021 @ 10:37
Καλημέρα Jenny. Χρόνια πολλά και καλά και ευτυχισμένη μέρα της γυναίκας, που ανέκαθεν κρατούσε την κοινωνία όρθια με την παρουσία της. Όπως έλεγε ο παππούς μου, η γυναίκα φτιάχνει ένα σπίτι, κι η γυναίκα το διαλύει. Η γυναίκα φτιάχνει σωστούς ανθρώπους, η γυναίκα φτιάχνει αλήτες. Οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο στην κοινωνία μας κι ο άνδρας ένα πιόνι, μιας και πίσω από κάθε "ισχυρό" άνδρα, βρίσκεται μια γυναίκα.....
Μπορώ να γράφω με τις ώρες για τις γυναίκες.....σας λατρεύω!!!
ΑΜΑΡΥΛΙΣ
08-03-2021 @ 17:22
Όπου τα γράφεις καλή μου, ακριβώς έτσι είναι. ::love.:: ::love.:: ::love.::

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο