Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/stixoi/public_html/core.php on line 23
stixoi.info: Δελτίο Ειδήσεων
 
Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
130160 Τραγούδια, 269308 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Δελτίο Ειδήσεων
 πώς θα ήταν αν...
 
[B][I] Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι. Παρακολουθείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας. Όπως κάθε βράδυ ξεκινάμε την ενημέρωσή σας με την πορεία εξέλιξης του καρκίνου στη χώρα μας.
Όπως μπορείτε να δείτε στο video wall σήμερα διενεργήθηκαν 2250 διαγνωστικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 424 νέες περιπτώσεις καρκίνου: πιο αναλυτικά 67 περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα, 85 καρκίνου του μαστού, 56 καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, 47 καρκίνου του παχέως εντέρου 25 καρκίνου του προστάτη 55 λευχαιμίας, 57 λεμφώματος non-Hodgkin και τα υπόλοιπα περιστατικά άλλα είδη καρκίνου. Οι ηλικίες των πρόσφατα νοσούντων κυμαίνονται από 3 έως 78 ετών. Στο 25% των διαγνώσεων διαπιστώθηκαν μεταστάσεις σε άλλα όργανα και στο 1/3 από αυτές η περίπτωσήτους θεωρείται ανίατη και προτάθηκε παρηγορική θεραπεία για ανακούφιση από τις επιπλοκές της νόσου.
Από τους προαναφερόμενους, περίπου τα 3/4 θα υποβληθούν σε εγχείρηση και χημειοθεραπεία και οι υπόλοιποι θα λάβουν χημειοθεραπεία ως ανεγχείρητες περιπτώσεις.
Από τους ασθενείς που ήδη βρίσκονται σε θεραπεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία, 124 παρουσίασαν ουδετεροπενία λόγω της χημειοθεραπείας, και συνακόλουθα λόγω της πτώσης της ανοσολογικής τους ικανότητας εμπύρετες λοιμώξεις. Άλλοι 58 παρουσίασαν θρομβοπενία και σοβαρές αιμορραγίες και νοσηλεύονται υποβαλλόμενοι σε μετάγγιση αιμοπεταλίων.
Επιπλέον 125 καρκινοπαθείς με μεταστατικό καρκίνο τελικού σταδίου νοσηλεύονται σε απλές κλινες ή ΜΕΘ και 87 δυστυχώς απεβίωσαν.
Η επιτροπή των ογκολόγων, στη σημερινή της συνεδρίαση απεύθυνε έκκληση στους συγγενείς και επισκέπτες των καρκινοπαθών ειδικά όσων υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και να φορούν μάσκα όταν συνωστίζονται σε εσωτερικούς χώρους.
Ο πρωθυπουργός στο σημερινό διάγγελμα του εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχουμε διαθέσιμα τα νέα εξελιγμένα εμβόλια νανοτεχνολογίας, τα οποία βρίσκονται ήδη σε φάση δοκιμών σε υγιείς εθελοντές, για να μπει έτσι τέλος στην εξέλιξη της θανατηφόρου νόσου και επισήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από πλευράς θνητότητας της νόσου σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Προτού περάσουμε στα υπόλοιπα θέματα του δελτίου μας, να σας υπενθυμίσουμε ότι και αύριο θα ε'ιμαστε κοντά σας με τα νεότερα από το μέτωπο του καρκίνου. Βρισκόμαστε σε πόλεμο , κυρίες και κύριοι, και εξαρτάται από τη δική σας ενεργό συμμετοχή το πόσο γρήγορα θα βγούμε νικητές... [/B][/I]


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 9
      Στα αγαπημένα: 1
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση.
 
**Ηώς**
20-04-2021 @ 09:50
::hug.::
πως θα ήταν αν είχαμε σωστή ενημέρωση...
Αγιοβλασιτης
20-04-2021 @ 14:51
Σταύρο Πιστεύω να έχεις καταλάβει από τα σχολια μου,πως εκτιμώ τις αναρτήσεις σου...
Όμως στη συγκεκριμένη ξεχνάς κάτι βασικό:
ο καρκίνος δεν είναι λοιμώδης ασθένεια !δεν κολλάει δηλαδή από τον ένα στον άλλο...
Μην επιτρέπουμε στο πάθος για αντίδραση ανόμοιες συγκρίσεις...
daponte
20-04-2021 @ 16:21
Γεια σου Αναστάσιε. Κατ΄ αρχάς σ' ευχαριστώ για την εκτίμησή σου.
Δε θα σε κουράσω με πολλές λεπτομέρειες , θα σε ενημερώσω μόνον για τουλάχιστον μία μορφή καρκίνου της οποίας το αίτιο είναι - αποδεδειγμένα- λοιμώδες μεταδοτικό νόσημα: πρόκειται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον 2ο σε συχνότητα γυναικολογικό καρκίνο που αναπτύσσεται μετά από προσβολή από τα καρκινογόνα στελέχη (υπάρχουν και μη καρκινογόνα) του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV). Ο ιός αυτός μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής από τους σχεδόν πάντοτε ασυμπτωματικούς άνδρες στις γυναίκες. Ο ιός ζει και αναπτύσσεται μέσα στην ακροποσθία της βαλάνου και ο λόγος για τον οποίο οι Εβραίες που κατοικούν στο Ισραήλ έχουν πρακτικά μηδενίσει τα κρούσματα καρκίνου της κεφαλής του τραχήλου είναι η περιτομή που έχουν υποστεί οι Εβραίοι άρρενες. Λόγω των διαφόρων σεξουαλικών πρακτικών πιθανολογείται η συσχέτιση του HPV και με τον καρκίνο του στοματοφάρυγγα.
Το δε εμβόλιο που έχει εγκριθεί προορίζεται για νεαρά κορίτσια , πριν την έναρξη της σεξουαλικής τους δραστηριότητας.

Οι λόγοι που έκανα τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι πολλοί: θέλω να δείξω τη βαρύτητα που έχουν για την επιβίωση τη δική μας και των προσφιλών μας προσώπων , ασθένειες θανάσιμες που τις γνωρίζουμε καλά και παρόλα αυτά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τις εκμηδενίσουμε και μετρούμε δεκάδες χιλιάδων νεκρούς σε φόρο αίματος από δαύτες και δεν τους δίνεται , παρά σπάνια, δημοσιότητα και σίγουρα όχι η υπερπροβολή που δίνεται σε έναν και μόνο νιόφερτο ιό.
Θέλω να δείξω ότι τιποτα , μα τίποτα θετικό δεν έχει να αποκομίσει ο τηλεθεατής από τη μονότονη καθημερινή αναφορά σε νούμερα και στατιστικές. ¨Εχει όμως να αποκομίσει πολλά αρνητικά : έναν διάχυτο φόβο και μια αγωνία για το μέλλον που σιγά σιγά μπορεί να γίνει ασφυκτική και ψυχοφθόρα. Όσοι πάσχουν και οι οικείοι τους θα ενδιαφερθούν για τους ίδιους και όχι για την καταχώρηση της περίπτωσής τους πίσω από ένα ανώνυμο νούμερο.
Τα σχετικά με το εμβόλιο θα στα γράψω στην ανάρτηση της Γιούλης.
Υγ: ας μην επιτρέπουμε στο φόβο να μας παραλύει και να καθορίζει τις αντιδράσεις μας. Είμαστε-δυνητικά-σκεπτόμενα όντα.
daponte
20-04-2021 @ 16:56
Και μη συγχέουμε τη μεταδοτικότητα με τη θνητότητα ενός νοσογόνου παράγοντα, δεν είναι πάντα ευθέως ανάλογα, τουναντίον μάλιστα: το συνάχι είναι εξόχως μεταδοτικό αλλά όχι θανατηφόρο και ο σακχαρώδης διαβήτης καθόλου μεταδοτικός αλλά οικτρά νοσογόνος και θανατηφόρος (χωρίς θεραπεία και καμιά φορά και παρά τη θεραπεία).
Είναι αλήθεια , όμως, ιστορικά πως ο άνθρωπος πάντα φοβόταν περισσότερο τα μεταδοτικά νοσήματα: το χτικιό, τη λέπρα, τη σύφιλη , την ευλογιά και τόσα άλλα. Το ξένο, αυτό που μου μεταδίδει ο άλλος μοιάζει πάντα πιο απειλητικό(και πολλές φορές είναι, βέβαια).
Ηypocrisy
21-04-2021 @ 12:04
::love.::
Ομορφια... που εχουμε μεσα μας
(κι αν δεν την βγαζουμε δεν την μοιραζομαστε, αρρωσταινουμε)
Ηypocrisy
21-04-2021 @ 12:31
πώς θα ήταν αν...


Mέσα στον φόβο και στις υποψίες,
με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πώς να κάμουμε
για ν’ αποφύγουμε τον βέβαιο
τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν’ αυτός στον δρόμο
ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα
(ή δεν τ’ ακούσαμε, ή δεν τα νοιώσαμε καλά).
Άλλη καταστροφή, που δεν την φανταζόμεθαν,
εξαφνική, ραγδαία πέφτει επάνω μας,
κι ανέτοιμους — πού πια καιρός — μας συνεπαίρνει.

Κωνσταντίνος Καβάφης «Τελειωμένα»
daponte
21-04-2021 @ 12:49
Ακριβώς Γιούλη ! ::yes.::
Ηypocrisy
21-04-2021 @ 15:51
https://sinomosiologos.blogspot.com/2021/04/covid-19-pcr.html?spref=fb&fbclid=IwAR1YgoNO_ZvJfGB8KzfsGttPn6NVrqp-1EhyaE8usb3tPBP2-vo1I_jyt7M

ετσι ειναι Σταυρο; "ο κάθε ιός έχει γονιδίωμα, χωρίς γονιδίωμα και χωρίς εικόνα ηλεκτρονικού μικροσκοπίου και χωρίς την αναγκαία και ικανή συνθήκη τηρησής των τεσσάρων (4) κριτηρίων του Koch, δεν καθίσταται δυνατή τεκμηρίωση νόσου."
daponte
21-04-2021 @ 17:25
Λοιπόν Γιουλη: οι συνάδελφοι Ιατροδικαστές αναφέρονται πολύ εύστοχα στην διαδικασία απόδειξης αιτιακης σχέσης ανάμεσα σε έναν παθογόνο μικρό οργανισμό και σε μια λοίμωξη με ένα σύνολο συμπτωμάτων. Με απλά λόγια χρειάζεται να αποδειχτεί, με τη διαδικασία που περιγράφουν το αν ο μικρό οργανισμός που ανιχνεύτηκε στα βιολογικά δείγματα είναι ο αιτιος πρόκλησης των συμπτωμάτων η ένας αβλαβής περαστικός.
Τα επιστημονικά κριτήρια είναι συγκεκριμένα και θα έπρεπε να είναι απαράβατα, αλλιώς οδηγούν σε λανθασμενα συμπεράσματα.
Το τι από τα παραπάνω έχει ακολουθηθεί δεν το γνωρίζω και θα ήθελα κι εγώ να το μάθω.
Ένα παράδειγμα είναι το ελικοβακτηριδιο του πυλωρου το οποίο αρχικά ενοχοποιηθηκε για την πρόκληση έλκους του δωδεκαδακτυλου και καρκίνου του στομάχου. Αργότερα όμως ανιχνεύθηκε εντός στομάχου στο 80% των ανθρώπων, και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ασυμπτωματικοι φορείς. Οπότε ο ρόλος του στη δημιουργία έλκους και καρκίνου δεν είναι απολύτως ξεκάθαρος και παίζει ρόλο στην παθογενεση και το περιβάλλον του στομάχου. Και πριν 25 χρόνια ένας ερευνητής βιοτεχνολογιας, ο Martin Blazer πρότεινε την υπόθεση ότι το ελικοβακτηριδιο ασκεί ευεργετική ρυθμιστική δράση στην οξύτητα του στομάχου, ως μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του οργάνου.

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο