Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
119338 Τραγούδια, 256105 Ποιήματα, 28884 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Η καραμπίνα και το αλεξίσφαιρο
 
Έστω ότι έχουμε ένα μεγάλο σύνολο ατόμων που κατέχουν όλοι καραμπίνες. Οι καραμπίνες έχουν μέσα τους φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (πχ για μπεκάτσες, για λαγούς, για αγριογούρουνα, κοκ). Κάποιοι από τους κατόχους έχουν τα φυσίγγιά τους γεμάτα και κάποιοι έχουν άσφαιρα. Από τα γεμάτα φυσίγγια τα μικρότερα προκαλούν μικρούς τραυματισμούς, τα μεγαλύτερα σοβαρούς τραυματισμούς και τα πολύ μεγάλα δυνητικά θανατηφόρα τραύματα.

Μια διορισμένη ομάδα ελέγχου, ας τους πούμε σερίφηδες, ελέγχει τακτικά και σχολαστικά όλα τα όπλα για να διαπιστώσει εάν φέρουν κανονικά ή άσφαιρα φυσίγγια και από τα γεμάτα ποια είναι αυτά που προκαλούν τη μεγαλύτερη βλάβη.
Όλοι οι κάτοχοι των όπλων έχουν τη συνήθεια να πυροβολούν στον αέρα, τυχαία, προς διάφορες κατευθύνσεις και μπορεί δυνητικά να χτυπήσουν κάποιον από τους διπλανούς τους (τα όπλα έχουν μικρή εμβέλεια δράσης).

Οι έχοντες την ευθύνη εποπτείας της ομάδας ελέγχου, ας τους ονομάσουμε ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας, αποφασίζουν κάποια στιγμή να προμηθεύσουν με αλεξίσφαιρα γιλέκα το σύνολο των ατόμων που κατέχουν όπλα για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε βλάβη στη σωματική ακεραιότητα αυτών που θα δεχθούν ατυχηματικό πυροβολισμό. Οι οδηγίες της είναι να φορέσουν όλοι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ακόμη και εάν πρόκειται να τους πυροβολήσουν τα όπλα που έχουν μέσα τους άσφαιρα φυσίγγια, γεγονός που το γνωρίζει η ομάδα ελέγχου γιατί εξετάζει επανειλημμένα τα όπλα πριν από κάθε πρόσβαση σε μέρη που επιτρέπεται η χρήση τους και έχει διαπιστώσει ποια είναι αυτά που είναι άσφαιρα και ποια είναι αυτά που φέρουν τα γεμάτα φυσίγγια.

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπως είναι φυσικό, προστατεύει αυτόν που το φοράει από την πιθανότητα να πάθει βλάβη από πυροβολισμό που θα δεχτεί, εφόσον πρόκειται για κανονικά γεμάτα φυσίγγια.
Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα προέρχονται από διάφορες χώρες κατασκευής , έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, έχουν μεγάλη αλλά όχι τέλεια αποτελεσματικότητα για να σταματούν τις σφαίρες και επομένως υπάρχει η πιθανότητα όποιος δεχτεί πυροβολισμό να υποστεί κάποια ζημιά. Επιπλέον κάποια είναι με έντονα χρώματα και δίνουν δυνητικά στόχο τόσο σε ενοχλητικά έντομα που τσιμπούν όσο και σε άγρια θηρία που μπορούν να κατασπαράξουν αυτόν που τα φοράει.

Είναι απόλυτα κατανοητό σε όλους ότι τα άσφαιρα φυσίγγια είναι αβλαβή. Είναι επίσης κατανοητό ότι μια ομάδα αποτελούμενη από άτομα τα οποία όλα φέρουν άσφαιρα φυσίγγια δεν μπορεί να προξενήσει βλάβη ο ένας στον άλλο.
Ακόμα και αν κάποιος , που νομίζει ότι έχει άσφαιρα φυσίγγια στο όπλο του, αυτά εν αγνοία του έχουν αντικατασταθεί με γεμάτα, πριν προλάβει να το χρησιμοποιήσει αυτό θα έχει ελεγχθεί και θα έχει διαπιστωθεί η αλλαγή, οπότε θα του απαγορευτεί η πρόσβαση στις ελεγχόμενες περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η χρήση του όπλου.

Ένα μέρος των ατόμων που έχουν διαπιστωμένα άσφαιρα φυσίγγια στα όπλα τους, όπως επίσης και ένα μέρος όσων έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους των σερίφηδων ότι έχουν γεμάτα φυσίγγια δεν επιθυμούν να φορέσουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα , οι μεν πρώτοι διότι δεν μπορούν να προξενήσουν βλάβη, οι δε δεύτεροι διότι μετά τον προληπτικό αυτοέλεγχο και τον έλεγχο των σερίφηδων , υποβάλλονται σε απομόνωση και δεν αποτελούν απειλή για τους άλλους, παρά μόνο για τον εαυτό τους εάν αυτοπυροβοληθούν. Μετά πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος τα γεμάτα φυσίγγια αχρηστεύονται (λήγουν) και ισοδυναμούν με άσφαιρα.

Η ηγετική ομάδα (το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας) που επιθυμεί να φορέσουν όλοι αλεξίσφαιρα γιλέκα προσεχώς νομοθετεί και αποφασίζει ότι οι μη φέροντες αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν μπορούν να συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους με τους φέροντες αλεξίσφαιρα γιλέκα, ανεξάρτητα εάν έχουν από πριν ελεγχθεί διπλά για την παρουσία κανονικών φυσιγγίων στα όπλα τους , τα οποία προξενούν βλάβη. Η ανώτατη αρχή απαιτεί να φορούν όλοι αλεξίσφαιρο γιλέκο, ακόμη και οι έχοντες άσφαιρα φυσίγγια στα όπλα τους.

Ο κάτοχος του αλεξίσφαιρου γιλέκου που δέχτηκε πυροβολισμό με γεμάτα φυσίγγια μπορεί να αφαιρέσει τα φυσίγγια από πάνω του και να τα επαναχρησιμοποιήσει στο δικό του όπλο για να πυροβολήσει άλλους, αυτά όμως θα είναι ήδη εξουδετερωμένα από την πρόσκρουση στο αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς δυνατότητα να προξενήσουν περαιτέρω βλάβη, με μια μικρή πιθανότητα να προξενήσουν κάποιες αμυχές, η οποία και αυτή πρακτικά μηδενίζεται όταν οι άλλοι βρίσκονται έξω από την εμβέλεια δράσης των όπλων.

Επομένως κάποιος που α) δε φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο δεν μπορεί να πάθει ουσιαστική βλάβη από επαναχρησιμοποιημένα φυσίγγια τα οποία οι κάτοχοι των αλεξίσφαιρων γιλέκων έχουν συλλέξει και οπλίσει στις καραμπίνες τους , και β) τα δικά του φυσίγγια είναι (διαπιστωμένα από τους σερίφηδες) άσφαιρα , οπότε δεν μπορεί να βλάψει ούτε τον εαυτό του, αυτοπυροβολούμενος , ούτε τους κατέχοντες αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Με βάση το ανωτέρω σκεπτικό η υποομάδα που δεν επιθυμεί να φορέσει αλεξίσφαιρα γιλέκα και έχει άσφαιρα φυσίγγια στις καραμπίνες τους διατυπώνουν την εύλογη απορία γιατί δεν τους επιτρέπεται να συνευρεθούν στους ίδιους χώρους με τους ενδεδυμένους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα , δεδομένου ότι δεν αποτελούν ουσιαστική απειλή οι μεν για τους δε και αντιστρόφως, ειδικά αν όλοι βρίσκονται έξω από την εμβέλεια δράσης των όπλων.

Αντιστοιχίζοντας τις έννοιες:
- Οι καραμπίνες με τη μικρή εμβέλεια δράσης είναι τα σταγονίδια που εκπέμπουμε με την αναπνοή , την ομιλία, το γέλιο, το βήχα και τα οποία μπορεί να είναι είτε άσφαιρα, δλδ να μη φέρουν ιό , είτε γεμάτα με μικρό, μεσαίο ή μεγάλο ιϊκό φορτίο.
- Οι σερίφηδες είναι οι διενεργούντες τα εργαστηριακά τεστ παρουσίας ή μη ιού στα σταγονίδια , αφού έχει προηγηθεί και αυτοέλεγχος από τους κατόχους των όπλων.
- Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι τα εμβόλια με την αποτελεσματικότητα(εξουδετέρωση της σφαίρας-ιού) και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες (απλώς ενοχλητικά έντομα ή/και επικίνδυνα σαρκοβόρα θηρία)
- Το ανώτατο δικαστήριο είναι η πολιτική ηγεσία της χώρας η οποία επιχειρεί να παραβιάσει οφθαλμοφανώς την κοινή λογική με απαγορεύσεις και διακρίσεις, κάνοντας λόγο για εστιατόρια που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, που δεν έχουν καμία προφανή χρησιμότητα., αντιθέτως είναι ακρωτηριαστικές για τις ατομικές ελευθερίες και διχαστικές για την κοινωνική συνοχή.
Διότι βέβαια η μη παρουσία ιού σε ένα άτομο (άσφαιρα φυσίγγια) δεν ταυτίζεται ούτε προϋποθέτει την ύπαρξη αλεξίσφαιρου γιλέκου (εμβολίου) και μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει το πρώτο χωρίς την παρουσία του δεύτερου, οπότε η χρήση αλεξίσφαιρου γιλέκου καθίσταται περιττή για τα συγκεκριμένα άτομα, είτε αυτό αφορά τη δική τους υγεία η οποία δεν κινδυνεύει από αυτούς που φοράνε τα αλεξίσφαιρα γιλέκα , ειδικά όταν όλοι τηρούν αποστάσεις, είτε την ανύπαρκτη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό τον οποίο δεν έχουν(εφόσον τα φυσίγγια τους είναι διαπιστωμένα άσφαιρα). Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 4
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      πολιτικά
      Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση.
 
daponte
10-06-2021 @ 15:45
https://youtu.be/5PgAKzmWmuk
daponte
10-06-2021 @ 16:02
https://youtu.be/EpEkaGJnkAk
**Ηώς**
10-06-2021 @ 19:44
καλά ο παραλληλισμός ...απίθανος!...
https://aggouridaki.blogspot.com/2021/06/blog-post_39.html
(πολιτικοποιημένη τέχνη του εσκεμμένου παραλογισμού)
Ηypocrisy
10-06-2021 @ 20:34
ναι απιθανος, ιδιως η παρομοιωση για τις πιθανες ανεπιθυμητες ενεργειες..

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο