Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
121972 Τραγούδια, 259505 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Δεκέμβριος 1600μ.χ -σύναξη της Δωδώνης
 
«Στον Τόπο μας» άρχισε η Μανωδέσσα να λέει και να έρχεται από το δωμάτιο της «Έχουμε τους ποιο ευλογημένους τόπους!» άπλωσε αράδα στην τάβλα ένα πανί κίτρινο που είχε κεντήσει επάνω έναν χάρτη «την Ευλογημένη Δωδώνη, τον σκοτεινό Νεκρομαντείο και την βραχώδη Κασσώπη» έδειχνε με το δάχτυλο της κάθε τι που ανέφερε!

«Θες γη; Έχουμε ,θες νερό; έχουμε, θες αέρα; Έχουμε!» για λίγο θύμωσε! «πολλές φορές έκλεψαν την δόξα μας!» χτύπησε το δάχτυλο της προς την ανατολή! «Εδώ κάποτε υπήρχε ένα κάλπικο πελασγικό μαντείο!, κάποτε λαός μας πείνασε για αυτό το μαντείο!» ήπιε λίγο τσάι του βουνού και συνέχισε! «τούτη την λίμνη την βλέπετε; Ε! κάποια στιγμή δε θα υπάρχει! Οι άνθρωποι δεν θα την χρειάζονται και η Κλειραία» έφτυσαν όλοι τον κόρφο τους! «θα χάσει το παλάτι της!» και τους κοίταξε όλους νευριασμένη! «Μας έκλεψαν και το ευλογημένος μας ποτάμι*! Που κακό χρόνο να χουν! Εκεί που έτρεμαν και οι θεοί να ορκίζονται! Δεν αντιδράσαμε!» η Μητραία είπε: «Μάνα! πες και για την ιερή πόλη μας!» η Μανωδέσσα την κοίταξε! «Πέρα στα δυτικά έχουμε και την ιερή πόλη της Χαρίτης, εκεί βρήκε η Χαρίτη την κόρη της και την έκανε μία από τις ιερές της πόλης, αλλά καταπατήθηκε από την κόκκινη μάγισσα!»

«Μανωδέσσα φτάνει» είπε η Αστραία!!!

«Από σήμερα και μέχρι νεοτέρας διαταγής η σύναξη μας θα μεταφερθεί κοντά στο Νεκρομαντείο, Ντυθείτε και φύγετε!»

Η σύναξη έκλεισε με μία τελευταία ματιά της Μανωδέσσας στην Μητραία, υπόσχοντας πως θα αλλάξουν όλα και η ιερή πόλη θα ξανά γυρίσει στα χέρια της Χαρίτης!

*Ποτάμι: Θύαμης ή Καλαμάς


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 0
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      Μυθολογία των Μαγισσών της Ηπείρου
      Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία,Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

http://hmerologion.blogspot.com
 

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο