Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
124711 Τραγούδια, 264169 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 έκκλησις
 
επειδη και ιουδαιοι σημειον αιτουσιν και ελληνες σοφιαν ζητουσιν
ημεις δε κηρυσσομεν χριστον εσταυρωμενον ιουδαιοις μεν σκανδαλον ελλησιν δε μωριαν
αυτοις δε τοις κλητοις ιουδαιοις τε και ελλησιν χριστον θεου δυναμιν και θεου σοφιαν
βλέπετε και εδώ και αλλού ο Παύλος μόνο δύο εθνότητες ονομάζει, Ιουδαίους και Έλληνες, παρ'όλο που πολλές άλλες εθνότητες ήταν γνωστές, γιατί όλους τους βάζει σε δυό μεριές, Ιουδαίους και Έλληνες; Διότι αυτοί ήταν οι δύο πολιτισμοί του κόσμου, και αυτοί είναι ακόμα: αυτοί που θέλουν απόδειξη σοφίας για να πιστέψουν, και εκείνοι που θέλουν απόδειξη δύναμης.
Απο τα πανάρχαια οι σοφοί γνώριζαν αυτές τις 3 αρετές, δύναμη, αγάπη και σοφία. Και επειδή για τους παλιούς βάση της επιστήμης ήταν η αστρολογία, δίδασκαν οτι 4 ζώδια είναι η εκδήλωση της δύναμης, 4 άλλα ζώδια είναι η εκδήλωση της αγάπης, και 4 άλλα ζώδια είναι η εκδήλωση της σοφίας, κάθε 4 ζώδια σχηματίζοντας σταυρό στο ζωδιακό κύκλο.
Και έτσι, έχουμε αυτούς που για να πιστέψουν ζητούν απόδειξη σοφίας, αυτή είναι η μεριά των Ελλήνων, και η άλλη μεριά ζητάει απόδειξη δύναμης, η μεριά των Ιουδαίων. Και όντως, και η σοφία και η δύναμη απο το Θεό προέρχονται, αλλα ξεχάσαμε το άλλο και το κυριότερο γνώρισμα της ζωής που είναι η αγάπη, διοτι ο Θεός αγάπη εστι, και ο Χριστός είναι απόδειξη αγάπης πρωτίστως, δευτερευόντως και απόδειξη δύναμης και σοφίας, αλλα δέν μπορούν όλοι να τον δεχθούν ώς απόδειξη δύναμης και σοφίας, διότι "εις κακότεχνον ψυχήν σοφία ουκ εισελεύσεται". Όποιος δέν έχει αγάπη δέν μπορεί να αποκτήσει σοφία και συνεπώς ούτε και πραγματική δύναμη. Διότι όποιος δέν έχει αγάπη, μόνοςτου είναι εγωιστής, με άλλους μαζί γίνεται φανατικός, και ο φανατικός δέν μπορεί να δεχθεί την αλήθεια. Η λύση δέν είναι απλώς να πάμε απο το "εγώ" στο "εμείς" όπως προπαγανδίζεται παντού, διότι το "εμείς" είναι μόνο πολλαπλασιασμένο "εγώ", πολλαπλασιασμένος εγωισμός, και όσο πιό πολλαπλασιασμένος, τόσο πιό φανατισμένος.
Γιατί, δέν είπε ο Χριστός; : "όπου ενωθούν 2 ή 3 άνθρωποι στο όνομάμου, εκείνο που ζητήσουν θα γίνει· αφού, όπου ενώνονται έστω και 2 ή 3 άνθρωποι στο όνομάμου, μαζίτους είμαι και εγώ". Ναί, το είπε, αλλα είπε "όπου ενωθούν στο όνομάμου", και όχι "όπου ενωθούν για να ικανοποιήσουν τον εγωισμότους ή το φθόνοτους ή το προσωπικότους συμφέρον".
Απο τότε που το είπε, 2000 χρόνια πέρασαν, και ακόμη δέν βρέθηκαν έστω 2 ή 3 άνθρωποι ενωμένοι στο όνομα και στην ουσία της αγάπης να ζητήσουν να ελευθερωθεί ο κόσμος απο τα δεσμά του φθόνου που φέρνει την απάτη και τον όλεθρο, με άλλα λόγια, να ζητήσουν να ελευθερωθεί ο κόσμος απο την εξουσία του σατανισμού, με άλλα λόγια, το "ελθέτω η βασιλείασου, γενηθήτω το θέλημασου, ως εν ουρανω και επι της γής". Γιατί τον Θεό τον θέλουμε μακριά στον ουρανό να απολαμβάνει τη μακαριότητάτου, ενώ στη γή να κυβερνάει η ιεραρχία της απάτης, όπως το έγραψε ο Κ. Βάρναλης "ο που προδώνει και απατά, όλο και πιό ψηλότερα πατά", και όποιος στέκεται στην κορυφή της ιεραρχίας της απάτης, εκείνον να τον λέμε Θεό.
έ, απλώς τα λόγια του Παύλου σχολίασα, μιάς και γιόρταζε. Ήταν μεγάλος, και είχε χάρισμα προφητείας. Ήξερε πολλά και λεπτομερέστατα για αυτήν την εποχή που τώρα περνάμε, και δέν τα έγραψε για να μήν τα εκμεταλλευθούν κάποιοι. Εκείνα υπαινίσσεται στην προς Θεσσαλονικείς "δέν θυμάστε που σας τα έλεγα όταν ήμουν μαζίσας;" Καθώς επίσης και εκείνα που είδε στον 4ο ουρανό και δέν τα έγραψε ούτε τα είπε γιατί ούτε οι "κλητοί" δέν είναι ώριμοι να τα δεχθούν όταν τα ακούσουν, θα τα δεχθούν μόνο όταν τα δούν.
Βέβαια και ο Πέτρος είχε τον ίδιο ενθουσιασμό, εκείνος ήταν καλός στο να συνδέει τις παλιές γραφές με εκείνον τον Χριστό τον οποίο ο ίδιος βίωσε. Ο Παύλος ήταν περισσότερο καλός στο να συνδέει τον Χριστό με τα μελλοντικά, αυτά που περνάμε τώρα. Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 1
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      με το Θεό
      Κατηγορίες
      Φιλοσοφικά,Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν
 
Λεονόρα
14-10-2021 @ 22:06
Σωστές παρατηρήσεις!!!

Θέλει βαθιά μελέτη η Αγία γραφή και πολλές φορές. Θεία επίκληση για να μας αποκαλυφθεί το πραγματικό νόημα. Οι παρερμηνείες ελλοχεύουν...

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο