Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
121972 Τραγούδια, 259505 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Η μεγάλη αλλαγή Ιερά οικία Σεπτέμβρης 390μ.χ
 


Εκείνο το απόγευμα όλες οι μεγάλες μάγισσες έκατσαν γύρο από την φωτιά! Ενώ η Ασταραία έκανε βόλτες γύρο από την ιερά βελανιδιά κρατώντας ένα γαλάζιο νήμα! «Είμαστε όλες εδώ;» ρώτησε η Χαρίτη μετρώντας! «Ασταραία» είπε η Χαρίτη! «Γιατί αυτή η έκτακτη σύναξη;» ξανά ρώτησε η Χαρίτη! Η Ασταραία αγκάλιασε την ιερά βελανιδιά και έβαλε τα κλάματα και με τα αναφιλητά φώναζε την μάνα! Η Χαρίτη σηκώθηκε και την έπιασε από τον ώμο! «Έλα κάτσε και πες μας» της είπε και έκατσαν όλες κάτω στην γη!
Η Ασταραία κατέβασε το κεφάλι της και άρχισε να λεει:

«Σήμερα Σεπτέμβρης του 390, ήρθα να σας μεταφέρω το πιο λυπητερό μήνυμα της μάνας μας!» και σκούπισε τα δάκρυα της! «Μετά από τόσους αιώνες ήρθε η ώρα να θαφτούν όλα αυτά!» η Χαρίτη έμεινε να την κοιτάζει περίεργα! «Η μάνα μας είναι θυμωμένη και πληγωμένη, όχι μόνος προς εμάς, αλλά και προς όλες της γυναίκες που βρίσκονται στην γενιά μας!» η Χαρίτη γύρισε προς το Πεντόλακο τρομαγμένη! «Το ξακουστό μαντείο μας από το νέο έτος δε θα υπάρχει! Δε μπορεί πλέων να υπάρχει, το σχέδιο της μάνας μας είναι το πιο μεγάλο!» η Ασταραία σηκώθηκε και έπιασε ένα κλαδί και το έσπασε! Πήρε μικρά κλαδιά και το μοίρασε σε όλες! «Αυτό είναι το σώμα της μητέρας μας! κρατήστε το καλά κρυμμένο στα μπαούλα σας και να θυμάστε πως εδώ κρύβετε η ξακουστή Δωδώνη, ο τόπος που δίνει!» Η Ασταραία πέρασε μέσα στην ιερά οικία κοίταξε το σχεδόν κατεστραμμένο μαντείο έσκυψε και πήρε λίγο χώμα και το μοίρασε στις μάγισσες! «Αυτή είναι η γη μας! εδώ κουρνιάσαμε, εδώ κοιμηθήκαμε, εδώ γίναμε αυτό που είμαστε σήμερα! Όλα ξεκίνησαν από εδώ!» η Ασταραία σταμάτησε για λίγο!
«Φύγετε! Και μην ξανα έρθετε ποτέ στο ιερό μας! παρά μόνο όταν σας το ζητήσει η μάνα μας!» όλες ένιωσαν τον ξεριζωμό, η ψυχή δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσε να νιώσουν!

Σχεδόν ένα χρόνο ένας Ιλλυρός έκοψε την ιερά μας βελανιδιά, το μόνο που έμεινε ήτανε εκείνα τα κλαδιά που μοίρασε η Ασταραία! Τώρα ποια τίποτα δε θα είναι όπως παλιά! τρεις αιώνες μετά τα κλάματα της Διώνης έθαψαν για πάντα τα ιερά μας!
 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 1
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      Μαγικές Ιστορίες
      Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία,Θρησκευτικά
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

http://hmerologion.blogspot.com
 
inokrini
22-11-2021 @ 15:42
ωραιο!!!!!!!!!!!

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο