Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
130050 Τραγούδια, 269289 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Ενα Παραμυθι
 Καλές Γιορτές
 
ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Μετά από χρόνια αναζήτησης είπαν στον άνθρωπο που ζητούσε μια απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα του, να πάει σε μια σπηλιά στην οποία θα έβρισκε ένα πηγάδι. ''Ρώτησε το πηγάδι τι είναι Αλήθεια και το πηγάδι θα στην αποκαλύψει'' του είπαν. Όταν βρήκε το πηγάδι, ο άνθρωπος έκανε την ερώτηση αυτή και η απάντηση από τα βάθη του πηγαδιού ήταν: '' Πήγαινε στην διασταύρωση του χωριού σου και εκεί θα βρεις αυτό που ψάχνεις''.
Αναπτερωμένος με ελπίδα ο άνθρωπος πήγε στο σταυροδρόμι αυτό, αλλά εκεί βρήκε μόνο τρία μαγαζιά. Ένα πουλούσε κομμάτια μετάλλου, το δεύτερο πουλούσε ξύλο και το τρίτο λεπτά σύρματα. Τίποτε από αυτά δεν του φάνηκε να έχει σχέση με την αποκάλυψη της Αλήθειας. Με μεγάλη απογοήτευση γύρισε στο πηγάδι για να ζητήσει μια εξήγηση, αλλά η μόνη απάντηση ήταν:
''Θα καταλάβεις στο μέλλον''. Αγανακτισμένος συνέχισε την αναζήτηση της Αλήθειας. Μετά από χρόνια ξέχασε και την εμπειρία με το πηγάδι, ώσπου κάποιο βράδυ άκουσε τον ήχο μιας παράξενα θαυμάσιας μουσικής από κάποιο μουσικό όργανο. Πλησίασε τον μουσικό και κοίταξε τα δάκτυλά του που χόρευαν στις χορδές, μετά όμως εστίασε στο ίδιο το μουσικό όργανο. Τότε με συγκίνηση και βαθιά χαρά κατάλαβε: Το μουσικό όργανο ήταν φτιαγμένο από τα υλικά που πουλούσαν τα μαγαζιά στο σταυροδρόμι δηλαδή μέταλλο, ξύλο και χορδές τα οποία τότε θεώρησε ασήμαντα''.
Τότε επιτέλους κατάλαβε και το μήνυμα του πηγαδιού.
Μας έχουν δοθεί τα πάντα, το δικό μας καθήκον είναι να τα συγκεντρώσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τίποτα δεν έχει νόημα αν παρατηρούμε μόνο τα ξεχωριστά του στοιχεία. Η Γενική Συστημική Θεωρία υποστηρίζει ότι κάθε μεταβλητή σε οποιοδήποτε σύστημα αλληλεπιδρά με άλλες μεταβλητές σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα η αιτία και το αποτέλεσμα δεν είναι δυνατόν να ξεχωριστούν. Μια μόνο μεταβλητή μπορεί να είναι η αιτία και το αποτέλεσμα. Η Ferguson υποστηρίζει '' Η πραγματικότητα δεν είναι ακίνητη και δεν μπορεί να διαμελιστεί. Δεν μπορείς να καταλάβεις ένα κύτταρο, έναν αρουραίο, την δομή ενός εγκεφάλου, μια οικογένεια, έναν άνθρωπο ή και ένα πρόβλημα εάν απομονώσεις καθένα από αυτά από το πλαίσιο του. Η σχέση είναι το παν''.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ...!!!
ΠΗΓΗ:
Συμβουλευτική Θεωρία και Πρακτική
Χ.Κοσμίδου- Α.Γαλανουδάκη


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 1
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      Πεζά
      Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

πανω στα ιχνη...... του καιρου
 
Δ.ΣΚΟΥΦΟΣ
23-12-2021 @ 22:37
καλό βράδυ... ::hug.:: ::hug.:: ::hug.::

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο