Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
123477 Τραγούδια, 261289 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Μείνε λίγο ακόμα κορωνοϊέ ε
 Φονικέ, επαίσχυντε, αχρείε, βλάστημε κορωνοϊέ
 
-Μείνε λίγο ακόμα για να μη βλέπω πολέμους και την εκποίηση της ανθρώπινης ψυχής από τους ανθρώπους και τα ηγετίδια του πλανήτη μας.

-Μείνε για λίγο, για να μας δείξεις ότι δεν υπάρχουν φτωχοί, πλούσιοι, μεγάλοι, μικροί, ίσοι και άνισοι, αλλά ο άνθρωπος που κινδυνεύει πρωτίστως, από τον ίδιο τον εαυτό του που δεν γνωρίζει .

-Μείνε για λίγο, για να δούμε στους καθρέπτες των τεσσάρων τοίχων του σπιτιού μας και μέσα στην απομόνωση της μοναξιάς μας, το αληθινό μπόι μας κι όχι το προβαλλόμενο.

-Μείνε για λίγο, για να μας δείξεις με τον τρόμο σου ποιοι είναι αυτοί οι δικοί μας άνθρωποι που κρατούν αληθινά το τρεμάμενο χέρι μας.

-Μείνε για λίγο, για να δούμε την αληθινή αξία των φίλων ψυχής που δεν είναι δίπλα μας και των όποιων τοξικών ανεχτήκαμε και ανεχόμαστε.

-Μείνε για λίγο, για να μας δείξεις ότι το πνεύμα της Ορθόδοξης Θρησκείας δεν υπάρχει πρωτίστως στη ύλη αλλά στο Πνεύμα που τη συνοδεύει.

-Μείνε για λίγο, για να μας δείξεις βιαίως με τον τρόπο σου, τις συλλογικές και ατομικές δυνάμεις που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν μέσα μας.

-Μείνε για λίγο, για να εκτιμήσουμε την αξία και το χαμόγελο των παιδιών.

-Μείνε για λίγο, για να υποκλινόμαστε κάθε πρωί στον ήλιο που βγαίνει.

-Μείνε για λίγο, για να μας δείξεις ότι έχουμε χαθεί στους πήλινους βωμούς του χρήματος.

-Μείνε για λίγο, μεγάλε και αχρείε δημοκράτη, για να μας δείξεις άλλη μια φορά ότι οι αληθινές αξίες κρύβονται σε ένα χαμόγελο, σε μια καλή διάθεση κι ένα αληθινό και σωτήριο άγγιγμα ή κράτημα του διπλανού μας.

-Μείνε για λίγο, γιατί όπως σου είπα, φοβάμαι ότι χωρίς το φόβο σου, θα ξεχάσουμε ξανά την ανθρωπιά μας και θα γυρίσουμε από αμετροέπεια, ανοησία, αδυναμία κι αλαζονεία, στα γνωστά μας.

-Μείνε για λίγο ακόμα, για να δω την ήττα σου από εμένα τον άνθρωπο, αν με τις γνωστές μεθόδους σου δεν προλάβεις να με σκοτώσεις. Αλλά τι σημασία θα έχει; Ανήκω σε κείνον τον λαό που έστησε Μαραθώνες, Θερμοπύλες, Μανιάκια, Αρκάδια και Αλβανίες και μέσα στην αληθινή και ιστορική γραφικότητα μου, έχω να σε ενημερώσω για κάτι. Τα θύματα σου δεν είναι παρά ο Δούρειος Ίππος σου κι οι μέρες σου μετρημένες. Δεν είσαι παρά ένας ιός, χωρίς σκέψη, κι εκατομμύρια φορές μικρότερος κι απ’ τη σκόνη. Δεν είμαι παρά ένας άνθρωπος με συναίσθημα, σκέψη, ψυχή και τη μεγαλοσύνη να κοιτώ, να αγγίζω και να νοιώθω τον διπλανό μου. Να θυμάσαι αυτή τη μικρή κι ασήμαντη, τελευταία άποψη μου.

Σε λυπάμαι.


Φυλάξου…9/4/2021


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 1
      Στα αγαπημένα: 1
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Αταξινόμητα
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Όλοι μαζί, παιδιά, ας φυτρώσουμε στο νου, να μη χαθούμε
 
Antiope11
04-01-2022 @ 21:53
KaraTHITSAS ..................... definitiv!

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο