Η εργατική Πρωτομαγιά

Δημιουργός: jenny

Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα είναι η εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μία ειδική ημέρα για τους εργαζόμενους και δεν είναι αργία αλλά απεργία. Η ημέρα μου ξεκίνησε γλυκά και όμορφα. Προετοιμάστηκα να πάω στην δουλειά μου αλλιώς θα πήγαινα στην διαδήλωση όπως κάνω κάθε χρόνο. Ήξερα ότι σε λίγο θα κλείσουν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και ότι μία λαοθάλασσα θα βρίσκεται ,με πανό και με σημαίες ,για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της εργατιάς. Εργαζόμενοι ,από όλες σχεδόν τις κατηγορίες ,θα βγούνε στο δρόμο για να τιμήσουνε την ιστορία της εργατιάς. Να τιμήσουνε δια της παρουσίας των, την παράδοση των αγώνων για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες. Να υψώσουνε ανάστημα ενάντια στην χρηματοπιστωτική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας. Να διεκδικήσουν «να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι».Ήξερα επίσης ότι θα υπάρξουν διαφορετικές συγκεντρώσεις. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που πιστεύουν ότι έχουν την αποκλειστικότητα της σωστής αγωνιστικής δράσης ,διαχωρίζουνε πάντα την συγκέντρωσή τους από αυτή των άλλων συνδικαλιστών. Τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα λειτουργήσουν ,τα δρομολόγια του μετρό θα αρχίσουν στις 9 το πρωί και θα τερματιστούν στις 11 το βράδυ, ενώ τα δρομολόγια του βραδινού –μεταμεσονύκτιου - ωραρίου της Παρασκευής δεν θα πραγματοποιηθούν. Στον ΟΣΕ, θα αναστέλλονται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, πλην των δρομολογίων των διεθνών αμαξοστοιχιών.
Βγήκα στο δρόμο να πάρω ταξί για την Κηφισιά .Αντί να πάω στην δουλειά μου με το ηλεκτρικό. Δεν πρόλαβα να σηκώσω το χέρι μου και δίπλα μου σταμάτησε αμέσως ένα ταξί. Ένα καταπληκτικό αμάξι που πετούσε με 110-120 χμ/ώρα. Δεν κατάλαβα το πότε έφτασα στο προορισμό μου. Συνήθως κάνω 30 λεπτά και πληρώνω 7 ευρώ. Σήμερα έφτασα αστραπή αλλά πλήρωσα 11 ευρώ. Στο δρόμο διαπίστωσα ότι σήμερα ήταν η καλύτερη τους ημέρα. Εισπράξεων.
Χωρίς ηλεκτρικό και με περιορισμένο ωράριο των άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς η πόλη μας παραδόθηκε στα χέρια των ταξιτζήδων. Συνήθως ,οι ταξιτζήδες, είναι κυκλοθυμικοί και κάνουν επιλογές των διαδρομών. Μου έχει συμβεί ,πολλές φορές, να μπω και να θέλω να βγω αμέσως λόγω κακής συμπεριφοράς τους. Σήμερα ήταν γλυκύτατοι και εξυπηρετικοί αφού δεν είχαμε και άλλη λύση για να φτάσουμε στις εργασίες μας. Σήμερα δείχνανε ,επιτέλους, τον απαραίτητο επαγγελματισμό και ήθος.
Μπορεί οι άλλοι κλάδοι εργαζομένων να απεργούν σήμερα οι ταξιτζήδες προφανώς δεν είχαν μεγάλη ανάγκη έκφρασης των συνδικαλιστικών αιτημάτων τους. Άλλωστε από σήμερα αυξήθηκαν τα κόμιστρα τους άρα … Ήταν εκεί ,απίκο ,για τους πελάτες εκμεταλλευόμενοι της αυξημένης ανάγκης των πολιτών να μετακινηθούν μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-05-2009