Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/stixoi/public_html/core.php on line 23
ευρεσιτεχνίας κατοχύρωση

ευρεσιτεχνίας κατοχύρωση

Δημιουργός: anuya, Diogenees

για να κατοχυρώσεις ευρεσιτεχνία χρειάζεται πολλά χρήματα κ διαδικασία. Οπότε το καταχωρώ εδώ, κ όποιος / όποια βγάλει κάποιο κέρδος απο αυτό, άς μου δίνει την ευχήτου.

Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info

[align=center][B][font=sylfaen][color=navy]ονομάζεται blind copy.
Λειτουργεί ώς εξής: ο τυφλός στο μέτωπο έχει μικρή κάμερα που παίρνει οπτικό σήμα κ το μεταδίδει σε ένα πινακάκι του οποίου η επιφάνεια σχηματίζεται απο τις κεφαλές μικρών "καρφιτσών". Κάθε τετραγωνικό εκατοστό έχει 5Χ5 =25 τέτοιες καρφίτσες με κεφαλές στρογγυλεμένες, που να μήν αγκαθίζουν.
Το πινακάκι αυτό μετατρέπει το οπτικό σήμα της κάμερας σε απτικό, δηλαδή όπου η εικόνα έχει φώς, εκεί οι κεφαλές υψώνονται, ενώ όπου η εικόνα έχει σκοτάδι, οι κεφαλές των καρφιτσών βυθίζονται, ενώ εκεί που το φώς είναι μέτριο (μέσο γκρίζο), οι κεφαλές μένουν σε ένα μέσο επίπεδο.
Ο τυφλός ψηλαφεί το πινακάκι με το χέριτου κ έτσι γνωρίζει, κατα προσέγγιση, τί δείχνει η εικόνα που πιάνει η κάμερα.
Μιά παραλλαγή της πινακίδας του χεριού είναι μιά μικρή πινακίδα που ο τυφλός έχει μέσα στο στόματου κ ψηλαφεί με τη γλώσσα, μιά τέτοια πινακίδα θα είναι φυσικά μικρή σε μέγεθος κ με πολύ μεγαλύτερη ανάλυση: σε κάθε εκατοστό 10Χ10=100 καρφιτσάκια με στρογγυλεμένες κεφαλές.
Μιά εξελιγμένη μορφή αυτού του εργαλείου μπορεί ακόμη να ρυθμίζει τη θερμοκρασία των κεφαλών: μεγαλύτερη θερμοκρασία στα ζεστότερα χρώματα, πιό κρύες οι κεφαλές στα ψυχρότερα χρώματα. Ή, θα μπορούσαν οι κεφαλές των καρφιτσών να μεταφέρουν πολύ χαμηλής τάσης ηλεκτρικό ρεύμα απο μπαταρία, του οποίου ρεύματος η αυξομείωση γίνεται αντιληπτή στη γλώσσα, κ μέσω αυτής της αυξομείωσης να δηλώνεται η θερμότητα του χρώματος.
Μέσω μιάς τέτοιας "blind copy" πινακίδας ένας τυφλός θα μπορεί ακόμη κ να διαβάζει κανονικά κείμενα (όχι μόνο με Braille).
Μιά ακόμη πιό εξελιγμένη εκδοχή θα μπορεί να έχει στην κάμερα κ έναν αισθητήρα απόστασης που να εκφράζει την απόσταση με ηχητικό σήμα (με ύψος ανάλογο της απόστασης, ακόμη θα εκφράζει την απόσταση σε αριθμό προφερόμενο).

Μιά ακόμη μεγάλη εφεύρεση είναι το συρραπτικό που συρράπτει με κλωστή αντί με σιδεράκια. Υπάρχουν εργαλεία ραφής μικρά του χεριού, αυτά θα μπορούσαν να προσαρμοσθούν στις ανάγκες της συρραφής χαρτιών. Πράγμα που διευκολύνει την ανακύκλωση, καθώς κ την αποσυρραφή.

Και μιά ακόμη ευρεσιτεχνία, μιά πιπίλα - τεχνητή θηλή που συνδέεται με ένα μακρύ σωληνάκι σε ένα δοχείο με γάλα, έτσι ωστε το μωρό να μπορεί να τρέφεται μόνοτου χωρίς να του κρατάει κανείς το μπιμπερό. Δέν έχει κ φόβο να πέσει ή να σπάσει το μπιμπερό. Με έναν χαλαρό ιμάντα (που κλείνει με velchro) μπορεί να προσδένεται γύρω απο το κεφάλι του μωρού, για να μήν του φεύγει απο το στόμα. Όταν το μωρό χορταίνει, απλώς σταματάει να ρουφάει κ τότε είναι απλώς πιπίλα, οπότε μπορούμε να ανοίξουμε τον ιμάντα κ να βγάλει την πιπίλα. Το δοχείο απο όπου προέρχεται το γάλα όταν είναι ανοιχτό παίρνει αέρα οπότε το μωρό μπορεί να τραβάει γάλα. Άμα κλείσουμε το δοχείο κ δέν μπορεί να πάρει αέρα, τότε σταματάει κ η ροή του γάλακτος.[/align][/B]

Δημοσίευση στο stixoi.info: 21-11-2014